Selecteer een pagina

Home » Blog Jetske (3): Damloop by night

Blog Jetske (3): Damloop by night

Rennen voor Hart4onderzoek

“Ja hoor leuk!! Ik doe mee!” Zei ik enthousiast toen Dayenne mij vroeg om de damloop by night te rennen voor hart4onderzoek.

Op dat moment zat ik nog heerlijk in Uganda en wist ik dat ik in augustus weer in Nederland was. In Uganda was ik blijven hardlopen maar kwam ik nooit verder dan 3 a 4 km. Ach die 8km trainen we wel in Nederland.

In Nederland aangekomen bleken bij de laatste wasbeurt mijn hardloopschoenen echt naar de getver te zijn. (In Uganda is het heel normaal je schoenen te wassen iets wat je niet moet doen bij hardloopschoenen) Maar goed ik wist al dat ik nieuwe zal krijgen, echter ik was pas 27 augustus jarig…

Met 3 weken voor de wedstrijd en dus 6 trainingen wist ik tot 5km te rennen zonder wandelen. Mijn nieuwe hardloopschoenen waren ingelopen en de laatste 3 km…. Tja die moesten maar op karakter…

Gelukkig kon ik dit gevoel delen met m’n zus en een vriendin van me, die net als ik niet (goed) getraind waren… We besloten ons niet te focussen op tijd maar gewoon te genieten van de muziek de sfeer en vooral de leuke omgeving.

En zo geschieden het! Bij de start zat de sfeer er al goed in, en met hier en daar de opzwepende muziek ging het lekker!! De kilometers vlogen voorbij en daar waren wij alle drie verbaasd over.

damloop

Slow but steady:

Dat is echt mijn middle name. Ik ren altijd langzaam maar gestaagd door. En zo wisten we de 8km in iets meer dan een uur te volbrengen. Nee zeker niet mijn beste tijd, maar het feit dat ik tussendoor niet had gewandeld en ik al in geen 6 maanden meer een 8 had gerend (als het niet langer was) vond ik het top.

Onderweg haalde we vele wandelaars in… en wij bleven steady door kachelen.

En hoewel het niet mijn beste tijd is ben ik zo trots op het resultaat. Het heeft mij weer nieuwe energie gegeven om lekker te gaan rennen en aan meer wedstrijden mee te doen.

Mijn doel is weer de kilometers langzaam ophogen, want eerlijk is eerlijk dit dieseltje vindt lange duurlopen het lekkerst. Of we ooit weer op een oud niveau (of zelfs daarboven) komen weet ik niet. Maar dat maakt mij niet uit… Mijn hardloopkriebels zijn door de damloop by night weer helemaal terug!

Liefs,

Jetske

 

Jetske Kalwij is een fontanpatiënt en deelt op haar instagram account JetskeAK  haar ervaring met haar hartafwijking en het (deels) leven in Uganda. Regelmatig schrijft ze een blog voor de PAH.