Hartpaspoort basisschool
Misschien voel je je onzeker als je kind naar de basisschool gaat. Je moet je kind toevertrouwen aan de zorg van de leerkracht. Weet hij of zij wel hoe hij met jouw kind moet omgaan?
Daarom is het belangrijk om de mogelijkheden van je kind goed door te nemen en vast te leggen. Samen met de leerkracht. Wie kan de leerkracht bellen als er iets gebeurt? Wat kan je kind wel en niet tijdens een schoolreisje, gymnastiek en schoolzwemmen? Welke medicijnen krijgt je kind wanneer?
Om het voor jou als ouder en voor de leerkracht van je kind gemakkelijk te maken, heeft de PAH het Hartpaspoort ontwikkeld.
In het Hartpaspoort kun je samen met de leerkracht alle gegevens van je kind vastleggen. Bijvoorbeeld medicijngebruik, allergie-informatie en contactpersonen bij spoed. Maar ook of je kind verlegen is of juist niet. En wat het wel en niet kan tijdens schoolzwemmen of schoolreisje. Zo weet de leerkracht precies wat hij moet doen. Een geruststellend idee.
Het ontstaan van het bestaande hartpaspoort
Het hartpaspoort is ontwikkeld voor kinderen met een aangeboren hartafwijking die naar de basisschool gaan. Betrokken schoolpersoneel heeft wellicht behoefte aan informatie en een zeker houvast, een ‘gebruiksaanwijzing’ door de ouders. Ook de ouders willen er zeker van zijn dat hun kind goed wordt opgevangen. Eventueel is het hartpaspoort ook te gebruiken voor de kinderopvang en de middelbare school. Het hartpaspoort is digitaal te verkrijgen. Heb je geen printer thuis? Geef dit aan in de mail, dan sturen we een uitgeprinte versie.
Neem contact op met het secretariaat via 088-5054322 of per e-mail: secretariaat@aangeborenhartafwijking.nl