Selecteer een pagina

Vervoer

Tips om van A naar B te komen

Zelf op visite kunnen gaan bij familie of iedere dag naar je werk gaan. Het geeft je een zekere mate van vrijheid als je dat zelf kunt regelen. Toch is dat met een aangeboren hartafwijking niet altijd vanzelfsprekend. Kun je bijvoorbeeld wel ‘gewoon’ een rijbewijs halen? Of ben je altijd gebonden aan het openbaar vervoer? En is fietsen voor jou een mogelijkheid of vergt dat teveel inspanning? We laten je hieronder zien waar je rekening mee kunt houden als je een aangeboren hartafwijking hebt.

Elektrische fiets

Inspanning leveren kan met een aangeboren hartafwijking een hele opgave zijn. Een elektrische fiets kan dan uitkomst bieden. Een nadeel kan zijn dat elektrische fietsen vaak nogal aan de prijs zijn. Gelukkig bestaat er een regeling van het UWV, waarbij je een deel van de aanschafkosten terug kunt krijgen. Lees meer over de mogelijkheden.

Auto

Met een aangeboren hartafwijking kun je meestal gewoon je rijbewijs halen. Wel moet je vaak eerst gekeurd worden, zowel bij het behalen als het verlengen van je rijbewijs. Hoe dat precies zit, leggen we op deze pagina uit.

Laatste nieuws