Alle geldzaken op een rij
Als je een aangeboren hartafwijking hebt, kan dat invloed hebben op óf en hoeveel je kunt werken. En als je een baan hebt, is het soms lastig om jouw hartafwijking bij je collega’s of werkgever ter sprake te brengen. Daarnaast maak je vaak extra zorgkosten, die niet altijd door je zorgverzekeraar vergoed worden. Allemaal zaken die bepalen hoeveel je uiteindelijk overhoudt om van te leven. Daarom hebben we de belangrijkste informatie over werk en inkomen voor je verzameld. Zo weet je precies wat je rechten en plichten zijn.
Werken met een AHA
Je bent niet verplicht om medische gegevens met je werkgever te delen. Maar soms kan dat wel handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je merkt dat je hartafwijking invloed heeft op het uitvoeren van je werkzaamheden. Of wanneer je binnenkort geopereerd wordt. Tips hoe je hier goed mee om kunt gaan, vind je op de pagina Werken met een AHA.
Wajong-/ WIA-uitkering
Ben je niet in staat om (fulltime) te werken door jouw aangeboren hartafwijking? Dan is het goed om te weten dat er uitkeringen zijn waar je mogelijk recht op hebt. Hoe dat precies zit en hoe je deze kunt aanvragen vind je op deze pagina.
Belastingdienst: terugvragen zorgkosten
Wist je dat je zorgkosten die je niet vergoed krijgt door je zorgverzekeraar kunt opnemen in de jaarlijkse belastingaangifte? Welke kosten je mag terugvragen en hoe je dat doet, laten we je op deze pagina zien.