Selecteer een pagina

Home » Blog 44 Jetske: To cold to handle

Blog 44 Jetske: To cold to handle

Herfst, geen fijn seizoen voor mij

Buiten hoor ik de wind loeien ik lig in m’n bed onder m’n warme dekens. De herfst is nu echt begonnen. Misschien wel m’n minst favoriete seizoen.

Hoewel ik dol ben op de kleuren en ik graag een boswandeling maak, ben ik na 1 week alweer klaar met de kou en vooral de regen.
De motivatie om naar de sportschool te gaan was dan ook ver te zoeken de afgelopen weken. Ik voel mij koud. De verwarming gaat weer aan en de verleiding om de hele dag onder een dekentje op de bank te hangen is groot, zeer groot.
Maar ik weet dat hangen op de bank mij niet helpt. Daarnaast is mijn doel duidelijker dan ooit: zo fit mogelijk m’n zwangerschap in gaan. En ik zie dit als een training voor een (halve) marathon. Dus hoewel ik mij nog niet heb ingeschreven voor deze “marathon” weer ik hoe belangrijk het voortraject is. Oftewel de training.

En begrijp mij niet verkeerd herstel en rust is net zo belangrijk als sporten maar op de bank hangen want je hebt het koud terwijl je doelloos scrollen is geen rust.
Dus met wat motivatie sleep ik mijzelf naar de sportschool. Daar wordt het verschil tussen mij en de rest snel duidelijk. Ik ben vrijwel de enige die naast een lange legging ook nog een lang t-shirt draagt. Maar het kost mij gewoon tijd om op te warmen.
Dit is dan nog het seizoen dat ik halverwege m’n shirt uitdoe omdat ik het warm heb in de winter blijft deze de hele workout aan. Dan mag ik hopen dat ik aan het eind van m’n workout opgewarmd ben. Soms heb ik het nog steeds koud…

Daarnaast weet ik dat sporten helpt. Het boost niet alleen m’n conditie. Het laat mij sterker voelen en ik heb het gedurende de dag warmer. Dat is dan ook de reden dat ik sport.

Desalniettemin ben ik blij als het straks weer april/ mei is en het weer warmer wordt. Toch mag ik niet klagen dit jaar. Over een paar weken zit ik in Uganda om kerst te vieren en als het goed is komt daarna mijn levende kruik naar Nederland.

Want eerlijk tegen iemand aankruipen met deze koude dagen is toch een stuk fijner dan alleen op de bank onder een dekentje… Lets hope for the best 🙏

Liefs,

Jetske

Jetske Kalwij is een fontanpatiënt en deelt op haar instagram account JetskeAK  haar ervaring met haar hartafwijking en het (deels) leven in Uganda. Regelmatig schrijft ze een blog voor de PAH