Selecteer een pagina

Home » Blog 47 van Jetske: Winterdip

Blog 47 van Jetske: Winterdip

Herkennen jullie de winterdip?

Ik denk dat veel hartpatiënten het wel herkennen: “De winterdip”

Het liefst wil ik deze periode in de verwarming zitten en helemaal niet meer mijn huis uitkomen. Toch mag ik van mijzelf niet klagen. Over iets meer dan 3 weken zit ik weer in Uganda en daar is het tussen de 21 en 27 graden.

Zomermens:

Ieder jaar roep ik het weer: “Geef mij maar zomer” En ik meen het. Ik ben niet gemaakt voor de winter. Wat zal ik graag een egel willen zijn en in mijn holletje kunnen kruipen. Niet naar buiten hoeven. Ironisch genoeg schijnt de zon nu ik dit schrijf, maar de afgelopen weken was het regelmatig een natte bedoeling.  Veel regen en kou en daarnaast vroeg donker zorgen ervoor dat ik snel moe ben. Ik merk het aan alles in mij. Mijn motivatie om te sporten is minder en ik wil het liefst de hele dag binnen blijven. Zitten op de bank met een dekentje en 30 liter thee. De koppen thee zijn niet aan te slepen en mijn eerste verkoudheid is ook al binnen.

Toch mag ik van mijzelf dit jaar niet klagen. Ik ga half december naar mijn vriend in Uganda toe en als alles volgens plan gaat komt hij in februari deze kant op. Eerlijk: Met z’n tweeën in de kou is toch minder erg dan alleen. Dan heb ik op z’n minst iemand om tegenaan te kruipen.

Het feit dat ik aan het eind van de herfst en voor de winter nog even een flinke dosis vitamine D krijg vind ik ook wel een verademing. Januari was nooit mijn meest favoriete maand, maar gelukkig ervaar ik de eerste 10 dagen een warm welkom van het nieuwe jaar.

Ach wat zal ik zeggen, vanaf het moment dat ik dit schrijf (20 november) is het nog 122 dagen tot de lente. En in de tussentijd ga ik proberen de winter te omarmen.

Hoe lastig dit ook voor mij is…

Liefs, Jetske

Jetske Kalwij is een fontanpatiënt en deelt op haar instagram account JetskeAK  haar ervaring met haar hartafwijking en het (deels) leven in Uganda. Regelmatig schrijft ze een blog voor de PAH

 

Laatste nieuws