Selecteer een pagina

Home » Blog 50 van Jetske: De zon op mijn huid

Blog 50 van Jetske: De zon op mijn huid

Luxepositie

Het is natuurlijk een enorme luxepositie. Maar ik kan het iedereen aanraden om eind herfst/begin winter er even tussenuit te gaan. Weg uit het koude natte Nederland, in een warm zonnig land. Het liefst 3-4 weken.
In december ging ik voor 4 weken naar mijn vriend toe in Uganda. Hierdoor pakte ik net niet het begin van de winter en de kortste dag in Nederland mee. Ik had zon van zeven uur ‘s ochtends tot zeven uur ‘s avonds.

Ondertussen kreeg ik berichtjes dat het zo koud en nat in Nederland was. Later begon het zelfs te vriezen met gevoelstemperaturen van min 12.

Als ik nog in Nederland was dan was ik al verkleumd.

Met mijn niet goed geïsoleerd huis, de constant koude en natte dagen wist ik één ding zeker. Als ik in Nederland was gebleven had ik het alleen maar koud gehad en was ik misschien wel in een winterdepressie beland.

Maar juist doordat ik nu de kou ontvlucht had en even de zon, en voornamelijk een flinke dosis vitamine D, tot mij heb genomen kan ik er weer tegenaan. Ik zit vol energie en voel mij minder koud.

Dit wil echter niet zeggen dat ik niet de dagen tot de lente aan het aftellen ben. Vanaf het moment dat ik dit schrijf (22/1/24) is het nog 59 dagen tot de lente.

En hopelijk vanaf dan ook beter weer. Ik kan nu al genieten van de warme lentezon. Het chillen op mijn dakterras en gewoon weer een wandeling maken zonder 7 lagen kleding aan.

Dankbaar.

Nogmaals ik mag niet klagen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om er een maand tussenuit te gaan. Ik ben mij ervan bewust dat dit een privilege is. Maar mocht je op wat voor manier dan ook de mogelijkheid hebben, raad ik je aan om rond dec/jan naar een warm land te gaan. Wat mij betreft is dat mijn nieuwe vakantieperiode. Even de zon even vitamine D. Even warme regen als die er al is. En vooral even tot rust komen.

Voorlopig zit ik nu ook weer in Nederland en gaan we samen deze 59 dagen tot de lente overleven. Hoe ik dat ga doen dat zal ik vertellen in een volgende blog.

Liefs,

Jetske

Jetske Kalwij is een fontanpatiënt en deelt op haar instagram account JetskeAK  haar ervaring met haar hartafwijking en het (deels) leven in Uganda. Regelmatig schrijft ze een blog voor de PAH

Jetske zit in de zon in Uganda