Selecteer een pagina

Home » Blog Jetske 12: Op date met mijzelf

Blog Jetske 12: Op date met mijzelf

Het is bijna Valentijnsdag.

Aangezien ik heel lang single ben geweest had ik er nooit wat mee. Sterker nog het was een pijnlijke reality check dat ik nog steeds single was en zelfs geen aanbidder had….

Dit is het eerste jaar dat ik niet single ben met Valentijnsdag. Maar doordat mijn vriend in het buitenland woont voelt dit soms nog steeds zo. 
Maar juist daarom wil ik het anders aanpakken. Ik ga op date met… mijzelf!

“I can buy myself flowers” dat is de tekst van Miley Cyrus en ze heeft gelijk! Want of je nu single bent of niet je kan wel degelijk voor jezelf bloemen kopen.

Mijn vriend kan dit momenteel niet voor mij doen en dus doe ik het maar zelf. Ik heb nu al zin om op Valentijnsdag op date te gaan met mijzelf. Bloemen en bonbons te kopen. In de avond wil ik lekker eten bestellen en film kijken!

Dit had ik ook gedaan als ik samen met mijn vriend zal zijn.

Okay op 2 dingen na: ik ga voor mijzelf sushi bestellen. Mijn vriend houdt daar niet van dus mooie gelegenheid om dit gewoon te doen. EN ik ga een romantische comedy kijken, ook dat is niet echt zijn straatje. Maar dat is het fijne aan daten met jezelf. Je kan doen wat JIJ leuk vindt!

Dat vind ik misschien wel het allerleukste aan daten met jezelf. Je kan doen wat jij wilt en hoeft met niemand rekening te houden. Je kijkt de film die je graag wilt zien. Gaat naar het concert waar je altijd al heen wilde of eet jouw lievelingseten.

Hoewel mijn date vrijwel binnenshuis is, vind ik dat we onszelf vaker mee uit mogen nemen. Of je nu samen of alleen bent. In je eentje leuke dingen doen is fantastisch. De sauna een massage of misschien we uit eten. Een film of een picknick in het park. Gewoon lekker doen!

Zo ben ik een paar jaar geleden ook alleen op vakantie gegaan. Even ongemakkelijk daarna heerlijk. Je kan doen en zien wat jij wilt. Staat op wanneer je wilt en gaat naar bed wanneer je wilt. Je hoeft met niemand rekening te houden.

Dus mijn tip is: Of je nu alleen of samen bent, ga wat vaker op date met jezelf.

Hoe zal jouw ideale date met jezelf eruit??

Jetske Kalwij is een fontanpatiënt en deelt op haar instagram account JetskeAK  haar ervaring met haar hartafwijking en het (deels) leven in Uganda. Regelmatig schrijft ze een blog voor de PAH