Selecteer een pagina

Home » Blog Jetske (17): Hardloopdip

Blog Jetske (17): Hardloopdip

Ja, ik val maar met de deur in huis.

Ik heb een hardloop dip.

Ik vind het te koud, heb geen specifiek goal en mijn motivatie ligt nog ergens in 2022.

Daar waar ik heerlijk aan het vlammen ben in de gym, zijn de hardloopkriebels ver te zoeken. De dag dat ik deze blog schrijf heb ik gerend, 3km. Er stond eigenlijk 5 op de planning.

Sterker nog ik wil eind deze maand 7 kunnen lopen. En ik weet dat ik het kan. Het is gewoon een kwestie van mijzelf een schop onder de kont geven. Nieuwe inspiratie nieuwe motivatie… Maar vooral ook wat graadjes warmer.

Alhoewel, te warm is ook niet goed, want ik weet dat ik in Uganda ook weer mijzelf moet motiveren… Het is ernstig, ik had liever ook een positieve noot gehad…

Tegelijkertijd vind ik het juist belangrijk dit met jou te delen. Omdat ik altijd zo positief ben lijkt het alsof alles mij voor de wind gaat. Ik hoef niets te doen ben altijd gemotiveerd en het leven lacht mij toe.

Dat klopt deels. Ik geniet van het leven, ik ben over het algemeen gemotiveerd en het leven lacht mij zeker toe. Ik mag absoluut niet klagen. Maar ik wil ook reëel blijven. Soms hebben we dipjes. In sporten, in werk in sociaal. Die dipjes horen er allemaal bij. Zeker als je net als ik niet al je hele leven sport. En voor mij helpt het enorm om een doel te hebben waarvoor ik train. Zo wil ik bij krachttraining weer mijn ronde billen terug en mijzelf omhoog kunnen trekken. Maar bij hardlopen heb ik nog geen duidelijk doel…

Terwijl ik dit schrijf plopt er al meteen een doel op. Ik had eerst in mijn hoofd de Disney run te doen, maar daar is nog niets over bekend dus: De dam tot dam loop, 16km.

In 2019 heb ik dit al eens gedaan dus ik weet dat ik het kan… En ik loop dan voor hart4onderzoek. Vorig jaar heb ik met de 8 meegedaan omdat ik toen uit Uganda kwam. Dit jaar 16. Ik voel meteen de motivatie komen. Hopelijk jij ook.

Mocht je dit lezen, hartpatiënt zijn, maar net als ik wel 8 of 16km kunnen rennen. En jouw afwijking inzetten om geld op te halen, dan kan jij ook meedoen!! Laten we samen rennen voor ons hart! Volgens mij heeft de dam tot dam loop ook een wandel parcours mocht het hardlopen te hoog gegrepen zijn.

Mocht je nu meer willen weten over hardlopen of sporten met een hartafwijking. 18 maart spreek ik in Amsterdam hierover, samen met een sportcardioloog. Voor hartpatiënten, door hartpatiënten.  Hopelijk zie ik je daar!

Aanmelden kan hier: Aanmeldformulier impactdag

Jetske Kalwij is een fontanpatiënt en deelt op haar instagram account JetskeAK  haar ervaring met haar hartafwijking en het (deels) leven in Uganda. Regelmatig schrijft ze een blog voor de PAH