Selecteer een pagina

Home » Blog Jetske 32: Mijn relatie met het leven

Blog Jetske 32: Mijn relatie met het leven

Everybody dies but not everybody lives. Prince Ea

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik te horen kreeg dat ik misschien maar 65 word. Hoewel dit niet zeker is (en ik ervanuit ga dat ik ouder word) deed dit wel mijn ogen openen. Dit jaar word ik 32, dat zal dan dus betekenen dat ik ongeveer op de helft van mijn leven ben. Hoe wil ik dan dat de andere helft eruit komt te zien? En hoe wil ik op mijn leven terugkijken als ik wel 80 word en in mijn schommelstoel aan het breien ben (lekker cliché ook). Wat zijn de momenten die mij bij zullen blijven??

Vandaar dat ik zeker de laatste maand bewuster probeer te leven. Leuke dingen te ondernemen en te genieten van het leven.
Ik heb nog heel veel dingen die ik graag zal willen doen, grote avontuurlijke dingen. Maar ik wil mijn geluk daardoor niet laten leiden. Ik vind het veel belangrijker dat ik geniet van alle dingen in het leven, grote en kleine. Een latte in de zon op mijn dakterras, of een weekend weg. Een lekkere maaltijd of een stukje fietsen. Keer op keer ben ik dankbaar voor wat ik meemaak in het leven en probeer ik bijna dagelijks een geniet moment te hebben. Of dit nu klein of groot is.

Ik durf mijzelf wel een levensgenieter te noemen. Ik houd van het leven en alles wat het leven mij biedt. Tegenslagen probeer ik om te buigen naar een les of iets positiefs. En voor al het spontane, positieve ben ik onwijs dankbaar!

Constant ben ik mij bewust wat voor geluk ik heb en zie niets als vanzelfsprekend. Ik heb 3 leuke banen waar ik geld mee verdien, heb onwijs lieve vrienden en familie en een lieve vriend. Ik kan dagelijks sporten en ga regelmatig uit lunchen of een dagje weg. Een wandeling, een fietstocht ik doe het allemaal.

Ja ik werk hard, ja ik train hard, ja ik onderhoud contact met mijn omgeving. Maar ik doe dit allemaal vol plezier en dankbaarheid. Hoewel ik echt wel houd van mooie spullen of een snelle auto weet ik dat het leven daar niet om draait. Het gaat om samen zijn met leuke mensen om je heen en daarmee herinneringen maken.

Of ik nu nog 33, 48 of 68 jaar leef, ik ga ervoor zorgen dat de komende jaren de beste van mijn leven worden. Vol leuke herinneringen, sportieve momenten, mooie reizen en uitjes.

Zodat ik kan zeggen:

Yes I died, but HELL YEAH i lived!!

Liefs,

Jetske

Jetske Kalwij is een fontanpatiënt en deelt op haar instagram account JetskeAK  haar ervaring met haar hartafwijking en het (deels) leven in Uganda. Regelmatig schrijft ze een blog voor de PAH 

Jetske geniet van het leven

Laatste nieuws