Selecteer een pagina

Home » Blog Jetske (9): Doen met 30 miljoen

Blog Jetske (9): Doen met 30 miljoen

Wat zal je doen met 30 miljoen?

Het is eind november dat ik dit schrijf. 2022 is al bijna ten einde.

Ik hoop dat het voor jou een heel mooi jaar was. Ikzelf ga aan het eind van zo’n jaar altijd terugblikken maar ook vooruitblikken. Wat wil ik komend jaar bereiken, wat wil ik DOEN.

Dromen, doelen doen…

Ik ben een echte dromer. Ik kan uren in mijn eigen droomwereld leven. Ik weet precies wat ik wil. Helaas werd ik vroeger tegengehouden. Door mijn omgeving of door mijzelf. “Droom maar lekker verder” Maar tegenwoordig droom ik niet “lekker verder” ik maak mijn dromen werkelijkheid, door er doelen van te maken en daardoor ook te doen. Want dat laatste is het allerbelangrijkste.

Maar wat als….

Een gedachte die veel op speelt. Wat als het mis gaat wat als dit of dat… Ja maar wat als het lukt? Eind vorig jaar besloot ik mijn baan op te zeggen en volledig als zzp aan de slag te gaan. In februari zei ik ook mijn huur op en in maart ging ik naar Uganda. Daar woonde ik vanaf dag 1 bij de man die eerst mijn ex was en later weer mijn vriend werd. Helemaal knettergek? ja! Heb ik spijt? Hell no! Toen ik in Uganda op insta een Q&A deed kreeg ik veel de vraag of ik niet bang was iets met mijn gezondheid te krijgen en hoe de zorg was met oog op mijn hart.

Een angst waar ik nog niet bij stil had gestaan, waarschijnlijk omdat mijn conditie al jaren stabiel is. Nu ik steeds meer mensen spreek met een hartafwijking merk ik hoe groot die angst leeft. Ook voor “gewoon” op vakantie gaan buiten Nederland. Wat nou als het mis gaat…

Maar wat nu als het goed gaat? Wat nou als je een waanzinnig mooie vakantie hebt waarbij je merkt dat je je grenzen letterlijk hebt verlegd. Je onwijs mooie herinneringen hebt gemaakt en er alleen maar sterker door bent geworden. Want niet alleen heb je je angsten overwonnen, je hebt ook nog eens gezien dat het gewoon kan! En er een toffe ervaring aan over gehouden.

Mijn ervaring in Uganda dit jaar is misschien niet helemaal gelopen zoals ik zal willen (ik had graag langer willen blijven en volledig rond kunnen komen van social media). Maar ik heb er geen seconde spijt van gehad!

En het allerliefste dat ik wil is dat jij gaat leven! Dood gaan we toch wel, met of zonder hartafwijking, alleen vergeten vele te leven…

Schrijf dus jouw ultieme droom op, het kan helpen als je jezelf de vraag stelt: Wat zal je doen met 30 miljoen. Vaak weet je dan wel wat je echt wilt en daar kan je naartoe werken, ook zonder die 30 miljoen!

Laatste nieuws