Selecteer een pagina

Blog 63 van Jetske: Vertel jij op je werk over jouw hartafwijking?

Ik heb nooit in een sollicitatiegesprek verteld over mijn hartafwijking Via de PAH zijn wat vragen vanuit jullie gekomen. Een daarvan is of je wel of niet op werk/ tijdens een sollicitatiegesprek verteld over je hartafwijking. Eerlijk, ik ben toch al sinds mijn...

Blog 62 van Jetske: Is eten nog wel leuk als hartpatiënt?

Met mijn aangeboren hartafwijking let ik zeker de laatste jaren op wat ik eet.Hoewel mijn cardioloog hier niet achter sta, eet ik vegan. (Hij vind het vooral onzin)Echter is hij wel altijd verast over hoe gezond en fit ik ben.Maar goed die discussie laat ik graag in...

Blog 61 van Jetske: “Je kan meer dan je denkt”

Angst neemt stress met zich mee Ik denk de grootste valkuil bij mensen met een hartafwijking is dat we TE voorzichtig willen zijn. Vooral de omgeving is bang dat bij het minste of geringste er meteen iets ergs gebeurd. Een beetje paars en meteen iedereen is in paniek....

Blog 60 van Jetske: Litteken vs bijwerkingen

Litteken, paarse lippen en knellende kleding In mijn vorige blog schreef ik over mijn litteken. Ik schreef daarin over de opmerkingen die ik kreeg rondom het hebben van een litteken. Maar vooral dat het litteken iets voor mij is wat bij mij past. Ikzelf heb mij dan...

Blog 59 van Jetske: Bikini

“Trek je dan een bikini aan als je gaat zwemmen?” Vanaf mijn geboorte tot mijn vijfde ben ik zo’n vijf keer geopereerd. Ik weet niet beter dan dat ik altijd een litteken heb. Vooral degene op mijn borst is goed te zien. Althans goed, tegenwoordig is het bijna niet...

Blog 58 van Jetske: Lekker even wijnen

Stoppen met het normaliseren van alcohol Begrijp mij niet verkeerd, ik houd zeker wel van een glaasje alcohol op z’n tijd. Een glas rode wijn bij het diner of een cocktail aan het strand. Wat mij echter verbaasd is hoe genormaliseerd alcohol is in onze maatschappij....

Hoe houd je een dag een festival vol?

Om de week een festival Door: Jetske De eerste zonnestralen hebben zich al laten zien en op mijn instagram zit ik weer in het festival algoritme… Want overal zie ik reclames van diverse festivals. En eerlijk: I LOVE FESTIVALS!! Om de week een festival… Ik beken: ik...

Blog 57 van Jetske: Eigen risico

"Als het mijn eigen risico kost, is het gratis” Een tijdje geleden was het een trend op Tiktok het zogeheten “Girl math”. Klein voorbeeld: Als je contant geld hebt en daarmee iets koopt is het gratis. Of als je een vakantie boekt voor eind van het jaar dan is het...

Blog van Jetske 56: Durf kritisch te zijn

Durf kritisch te zijn als patiënt. Een van de dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd is om kritisch te zijn als patiënt. Niet dat ik per definitie in discussie ga met een dokter of dat ik hun advies in de wind sla. Maar ik ga wel zelf ook op onderzoek uit. Ik...

Blog 55 van Jetske: Het nadeel van zelfprikken

Zelfprikken: Ideaal toch? In mijn vorige blog beschreef ik dat ik sinds kort bij de trombosedienst loop. Heel kort pas want ik ben nog midden in het traject van zelfprikken. Toen mij verteld werd dat ik daarvoor in aanmerking kwam raakte ik enthousiast. Niet dat het...

Blog van Jetske 56: Durf kritisch te zijn

Durf kritisch te zijn als patiënt. Een van de dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd is om kritisch te zijn als patiënt. Niet dat ik per definitie in discussie ga met een dokter of dat ik hun advies in de wind sla. Maar ik ga wel zelf ook op onderzoek uit. Ik...