Selecteer een pagina

Home » Blogs van Jetske

Blogs van Jetske

Blog 54 van Jetske: Kijken naar de patiënt

Wereld vol protocollen Nu ik aangegeven heb dat er een kinderwens is, kom ik in een heel ander circuit terecht. Hoewel ik zelf absoluut geen haast heb is alles in gang gezet alsof ik elk moment al zwanger kan worden. En begrijp mij niet verkeerd dat is alleen maar...

Blog 53 van Jetske: Balans

Alles draait om Balans. Misschien krijg je al een rolberoerte van het woord “Balans”. Je wordt er dan ook tegenwoordig mee doodgegooid. Balans hier balans daar.. Toch is het uiteindelijk wel zo. Het leven is niet alleen maar groente en fruit. Maar als je alleen pizza...

Blog 52 van Jetske: lotgenoten fora

Het nadeel van lotgenoten fora Het is fijn dat vandaag de dag er veel meer opties zijn om in contact te komen met mensen die net als ik een hartafwijking hebben. Een forum op Facebook of via Instagram iemand volgen kan enorm inspirerend zijn. Zo weet ik dat (hoe gek...

Blog 51 van Jetske: Vroeg opstaan

Waarom ik niet meer elke dag om 06.00 opsta. Er was een periode dat ik elke dag om 06.00 opstond.Of het nu zondag of maandag was, winter of zomer. Iedere dag ging mijn wekker om 06.00. Ik moet bekennen het was een lekker ritme. Iets minder lekker was het als ik een...

Blog 50 van Jetske: De zon op mijn huid

Luxepositie Het is natuurlijk een enorme luxepositie. Maar ik kan het iedereen aanraden om eind herfst/begin winter er even tussenuit te gaan. Weg uit het koude natte Nederland, in een warm zonnig land. Het liefst 3-4 weken.In december ging ik voor 4 weken naar mijn...

Blog 49 van Jetske: Beter te laat dan gestrest

'Mpola Mpola' Een van de eerste woorden die ik in 2014 in Uganda leerde was ‘mpola mpola’. Wat slow down betekend. Het was handig dit te zeggen wanneer je achterop de motortaxi ging. Inmiddels heb ik twee jaar een relatie met mijn Ugandeze vriend en ben ik al zo’n 5...

Blog 48 van Jetske: Fijne dagen

Een mooi en gelukkig 2024… 2024, dat jaar wordt voor mij een enorm spannend jaar. Mijn vriend komt hopelijk naar Nederland en we gaan voor een machtiging voorlopig verblijf. Daarnaast willen wij samen een ziekenhuis traject ingaan gezien onze kinderwens. Natuurlijk...

Blog 47 van Jetske: Winterdip

Herkennen jullie de winterdip? Ik denk dat veel hartpatiënten het wel herkennen: “De winterdip” Het liefst wil ik deze periode in de verwarming zitten en helemaal niet meer mijn huis uitkomen. Toch mag ik van mijzelf niet klagen. Over iets meer dan 3 weken zit ik weer...

Blog 46 van Jetske: Ga je niet te hard?

Wanneer ga je als hartpatiënt te hard? Voel jij je eigen grenzen aan? Inmiddels durf ik voor mijzelf te zeggen dat ik heel goed mijn eigen grenzen aanvoel en deze ook aangeef. Toch denkt mijn omgeving daar soms nog anders over. Zij vinden dan dat ik te hard ga. Maar...

Blog 45 van Jetske: Leven zonder angst

Leven zonder angst. Sinds een tijdje ben ik lid van een facebook groep gericht op fontan patiënten. Enerzijds heel fijn om met gelijkgestemde in een groep te zitten, maar soms merk ik hoe getriggerd ik word door berichten. Het zijn dan vooral berichten van ouders die...

Blog 54 van Jetske: Kijken naar de patiënt

Wereld vol protocollen Nu ik aangegeven heb dat er een kinderwens is, kom ik in een heel ander circuit terecht. Hoewel ik zelf absoluut geen haast heb is alles in gang gezet alsof ik elk moment al zwanger kan worden. En begrijp mij niet verkeerd dat is alleen maar...

Blog 53 van Jetske: Balans

Alles draait om Balans. Misschien krijg je al een rolberoerte van het woord “Balans”. Je wordt er dan ook tegenwoordig mee doodgegooid. Balans hier balans daar.. Toch is het uiteindelijk wel zo. Het leven is niet alleen maar groente en fruit. Maar als je alleen pizza...

Blog 52 van Jetske: lotgenoten fora

Het nadeel van lotgenoten fora Het is fijn dat vandaag de dag er veel meer opties zijn om in contact te komen met mensen die net als ik een hartafwijking hebben. Een forum op Facebook of via Instagram iemand volgen kan enorm inspirerend zijn. Zo weet ik dat (hoe gek...

Blog 51 van Jetske: Vroeg opstaan

Waarom ik niet meer elke dag om 06.00 opsta. Er was een periode dat ik elke dag om 06.00 opstond.Of het nu zondag of maandag was, winter of zomer. Iedere dag ging mijn wekker om 06.00. Ik moet bekennen het was een lekker ritme. Iets minder lekker was het als ik een...

Blog 50 van Jetske: De zon op mijn huid

Luxepositie Het is natuurlijk een enorme luxepositie. Maar ik kan het iedereen aanraden om eind herfst/begin winter er even tussenuit te gaan. Weg uit het koude natte Nederland, in een warm zonnig land. Het liefst 3-4 weken.In december ging ik voor 4 weken naar mijn...

Blog 48 van Jetske: Fijne dagen

Een mooi en gelukkig 2024… 2024, dat jaar wordt voor mij een enorm spannend jaar. Mijn vriend komt hopelijk naar Nederland en we gaan voor een machtiging voorlopig verblijf. Daarnaast willen wij samen een ziekenhuis traject ingaan gezien onze kinderwens. Natuurlijk...

Blog 47 van Jetske: Winterdip

Herkennen jullie de winterdip? Ik denk dat veel hartpatiënten het wel herkennen: “De winterdip” Het liefst wil ik deze periode in de verwarming zitten en helemaal niet meer mijn huis uitkomen. Toch mag ik van mijzelf niet klagen. Over iets meer dan 3 weken zit ik weer...

Blog 45 van Jetske: Leven zonder angst

Leven zonder angst. Sinds een tijdje ben ik lid van een facebook groep gericht op fontan patiënten. Enerzijds heel fijn om met gelijkgestemde in een groep te zitten, maar soms merk ik hoe getriggerd ik word door berichten. Het zijn dan vooral berichten van ouders die...