Selecteer een pagina
Renske de Snoo

Blog en instagram van Renske

Renske is orthopedagoog en heeft een eigen praktijk (Hartesleutels) in Houten. Ze is moeder van 2 kinderen, de oudste heeft een aangeboren hartafwijking. Het was een moeilijke start en ze heeft ervaren dat ouderschap prachtig is als het soepel verloopt, maar dat het zwaar kan zijn als het tegenzit. Met haar praktijk Hartesleutels heeft ze een missie: ouders en kinderen helpen met de obstakels die er zijn. Samen met de ouders/kinderen gaat ze op zoek om de (harte)sleutels naar verbinding, veerkracht en lichtheid te vinden.

Renske heeft een serie blogs geschreven met als thema: “sleutelwoorden in ouderschap”. 10 sleutelwoorden worden beschreven waaronder: verbinding, plezier en slapen. Je kan de blogs van Renske hier lezen.

Op instagram post Renske diverse berichten met tips in de hoop ouders te inspireren of wellicht een ander inzicht te geven. Het zit hem soms in kleine dingen, zoals bijvoorbeeld bellen blazen bij een boze peuter. Even op adem komen door iets kleins te doen. Iets kleins dat verbindt. Je kan Renske volgen op Instagram. 

vriendengroep tijdens een lotgenoten activiteit op het strand

Een open gesprek met twee Jong pit’ers

Michiel heeft een aangeboren hartafwijking en is vrijwilliger bij Jong Pit. Het hebben van een aangeboren hartafwijking kan mentaal zwaar zijn en zorgen voor psychologische klachten. Michiel gaat hierover in gesprek met een andere Jong pit’er. In de podcast bespreken ze diverse onderwerpen zoals de ervaring met alternatieve geneeswijze, EMDR therapie, vragen om psychologische hulp en de relatie met je arts. 

Cornella Luiten Hart Lijf Leven

Cornella van Hart Lijf Leven

Cornella had na haar laatste open hartoperatie in 2013 een moeilijke tijd. Door haar huisarts werd ze gewezen op biodynamische therapie. Dit is een lichaamsgerichte therapie, waarbij lichaam en geest op elkaar inwerken. Tijdens deze therapie werkte ze aan haar angst, zorgen en onzekerheid. Door middel van gesprekken en masssages leerde ze omgaan met haar hartafwijking en dit zorgde dat ze haar emotionele evenwicht hervond. Na haar eigen ervaring met biodynamische therapie heeft ze de opleiding gevolgd en is ze inmiddels biodynamisch therapeut en heeft ze haar eigen praktijk Hart Lijf Leven. Ze ondersteunt o.a. hartpatienten die vastlopen in het dagelijks leven. Lees het ervaringsverhaal van Cornella in de Sinus van 2019.