Selecteer een pagina

Home » Blogs en ervaringsverhalen voeding

Blogs en ervaringsverhalen voeding

Hart in shape

Maxine schrijft regelmatig artikelen voor de Sinus. Op haar eigen website Hart in Shape schrijft ze blogs en geef ze informatie over een gezonde leefstijl. Hart in Shape is opgericht voor mensen met een hart- en vaataandoening. Je vindt er allerlei informatie over gezonde voeding en hoe je dat in het dagelijkse leven met een hart- en vaataandoening kan toepassen. Verschillende gast hartpatiënten schrijven over hun ervaringen. Dit is de link van haar website.

De keuken van Martine

Op de website van Martine (zelf geboren met een aangeboren hartafwijking) vind je veel informatie over GOK (Grip Op Koolhydraten). Martine blogt al een aantal jaren over dit onderwerp.  Ook kan je het boek GOK bestellen waar veel recepten van Martine in staan die makkelijk te maken zijn.  Een interessante website waar je veel recepten vindt met pure ingredienten, zonder zakjes en pakjes. Klik hier voor de link.

Heart2Start

Jetske Kalwij, geboren met een aangeboren hartafwijking is eigenaresse van Heart2start. Jetske heeft zich de afgelopen jaren verdiept in gezond eten en sporten. Ze heeft van alles uitgeprobeerd en kwam tot de conclusie dat het niet zoveel uitmaakt hoeveel je weegt. Zolang je niet van jezelf en je lichaam houdt is geen enkel gewicht genoeg. Ze heeft vervolgens een opleiding tot leefstijlcoach gevolgd en wil niets liever dan dat mensen van zichzelf en hun lichaam houden en uit liefde voor zichzelf een gezonde leefstijl creëren. Jetske schrijft blogs over verschillende onderwerpen. Voeding is een terugkerend thema. Je kan haar volgen op instagram en op haar website lees je wat Heart2start voor jou kan betekenen.

 

Spice wise

In de Sinus herfst 2022 vertelt Michel Hanssen over zijn ervaring als kok, productontwikkelaar en receptenmaker. Onze hoofdredacteur Anique heeft een mooi artikel gemaakt naar aanleiding van het interview dat ze met Michel heeft gehad. Michel krijg na zijn hartaanval te horen dat hij geen zout meer mag eten. Het idee voor het maken van kruidenmengels is geboren. Inmiddels worden zijn boeken in veel keukens gebruikt. Het hele verhaal van Michel Hanssen van Spice wise is te lezen in de Sinus (het ledenblad van de patiëntenvereniging). Wil je de Sinus ontvangen? Stuur een mailtje naar info@aangeborenhartafwijking.nl

Zonder zout maar wel lekker 

voeding aangeboren hartafwijking leefstijl

Dokter Tamara

De drijvende kracht achter Dokter Tamara is huisarts Tamara de Weijer. Ze heeft als missie Nederland gezonder te maken. Dit doet zij samen met een team van diëtisten, coaches, wetenschappers en andere professionals. Op haar website kan je verschillende webinars bekijken over bijvoorbeeld leefstijl en de huid, gezonde leefstijl voor kinderen en over moodmanagement. Naast opnames van webinars kan je verschillende gezonde recepten vinden. Op instagram houdt Tamara een blog bij en komen onderwerpen als slapen, voeding, bewegen, ontspanning en zingeving aan bod.