Selecteer een pagina
Lonneke wint met kickboksen de beker

Lonneke

Lonneke (2010) is geboren met tetralogie van Fallot met een pulmonale atresie. Ze is veel gepest door het anders zijn. Hierdoor is ze erg onzeker geworden. Lonneke heeft haar sport gevonden en ze doet nu aan kickboksen. Soms doet ze ook mee aan demo’s. Haar moeder heeft bodyprotector voor haar gekocht, om haar borstbeen te sparen. Het kickboksen maakt haar minder onzeker en conditioneel heeft deze sport haar ook erg geholpen. De kickboksdocent weet van Lonneke haar afwijking en houdt er ook goed rekening mee. Lonneke heeft door deze sport ook echt geleerd om naar haar lichaam te luisteren en ook te voelen.

Ervaringsdeskundige geeft hardlooptips

Hartpatiënt rent

Een aangeboren hartafwijking hebben, hartslagverlagers slikken en een halve marathon lopen? Kan dat? Rachelle, 30 jaar, gaat ervoor. Op haar website en instagram pagina deelt ze haar struggles en successen over haar voorbereiding voor de New York Mini Marathon in Rotterdam. Voor de Sinus lente 2023 heeft Rachelle een stukje geschreven. Wil je de Sinus lezen? Stuur dan een berichtje naar info@aangeborenhartafwijking.nl en dan zorgen we dat je een exemplaar ontvangt.

Enthousiaste Jetske wordt blij van sporten en bewegen

Jetske

Mijn naam is Jetske en in 1991 werd ik geboren met een hartafwijking.
Daar waar sportte mij in eerste instantie werd afgeraden trok ik op mijn 21ste de stoute (hardloop) schoenen aan en begon ik met rennen. Mijn omgeving was bezorgd, bang dat ik te ver ging, maar ik was vooral bezig te kijken naar wat WEL kon!  Via deze video hoop ik jou te mogen inspireren ook te kijken naar wat WEL kan. Inmiddels ben ik afgestudeerd leefstijlcoach en ben ik mijn eigen bedrijf: Heart2start gestart met bijbehorende website: heart2start.nl Deze zal rond maart/april online komen. Met deze site wil ik samen met jou kijken naar wat WEL kan, en de fitste versie van jezelf te worden!! Want iedereen kan bewegen, zelfs met een hartafwijking!
Je kan Jetske volgen op Instagram.

Lees alle blogs van Jetske >>

Lynn

Lynn geeft een kijkje in haar leven met een aangeboren hartafwijking. Dit doet ze met humeur en een positieve blik. Ze heeft in januari een blog geschreven over haar goede voornemen om meer te sporten en te bewegen.
Ze is te volgen op instagram en facebook en heeft haar eigen website.

Maxine

Hart in Shape is de website van Maxine. Deze is speciaal opgericht voor volwassenen met een hart- en vaataandoening. Je vindt er ervaringsverhalen, tips voor een gezonde leefstijl, diverse recepten, tips voor bewegen, persoonlijke blogs en nieuws uit de media. Hart in Shape is ook op instagram te vinden en Maxine schrijft voor het ledenblad Sinus van de patiëntenvereniging.

Mentale leefstijl yogahouding op het strand

Carin: Mentale leefstijl

Nieuwsgierig lees ik de aankondiging door van de thema’s voor het komende jaar in de laatste Sinus van 2022. Waar gaan we het over hebben in 2023? Allereerst komt het thema Leefstijl voorbij. Ik ben best een beetje verbaasd dat er bij Leefstijl enkel voeding en bewegen aangestipt wordt. Hoewel beide natuurlijk belangrijk zijn voor je gezondheid, is het echt niet het enige. Nog belangrijker vind ik de mentale Leefstijl. >>

 

Fitkid Finn

Inn 2010 werd zoon Finn geboren. Kort na zijn geboorte waren er signalen die maakten dat nader onderzoek door
kindercardiologie in het UMCG te Groningen nodig was. Daar
werd de diagnose VSD en een lichte tot middelmatige aortaklepstenose met een bicuspide aortaklep gesteld.
Ondanks deze diagnose groeide Finn op zonder beperkingen.
Hij is geen fervente sporter (net als zijn ouders) maar bewegen
doet hij graag.

Lees meer over Finn >>

Hartverslag

Tamara Aipassa, cardioloog en leefstijlcoach, houdt haar eigen website bij en beschouwt dit als verlengde van haar poli. Ze schrijft blogs, geeft praktische tips wat je bijvoorbeeld kan doen aan je zittende leefstijl en heeft een challenge van zit naar fit. Op haar instagram deelt ze veel bewegingsoefeningen die je tussendoor kan doen. 

Kristel

Sporten is iets wat ik al mijn hele leven graag doe en dat ging niet altijd even makkelijk. Als kind heb ik geturnd, volleybal gespeeld en een jaartje aerobics gedaan. Jammer genoeg kon ik met de aerobics les niet de hele les mee doen. Ik was moe en kreeg er geen energie van, het kostte alleen maar energie. Erg jammer want het was gewoon bij de dorpsclub samen met mijn moeder, juist ook gezellig! In diezelfde tijd moest ik vanwege mijn energieniveau en daardoor ook mijn mentale weerbaarheid mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener afbreken. Sporten is iets waar ik veel plezier en energie uithaal en dat lukte op dat moment niet meer. >>