Selecteer een pagina

Home » Dagelijks leven

Dagelijks leven

Dagelijks leven

In het dagelijks leven zien mensen aan de buitenkant vaak niet dat je een aangeboren hartafwijking hebt. Dat maakt het soms wat lastiger om begrip te krijgen. In situaties op school, op je werk of misschien ook wel gewoon op straat. En als je een dagje aan het strand bent schrikken mensen misschien wel van het litteken. Bedenk je dan dat men zich echt geen voorstelling kan maken van wat jij/jullie hebben meegemaakt.

Een deel van de mensen met een aangeboren hartafwijking ervaart in het dagelijks leven niet tot nauwelijks beperkingen. Dat is natuurlijk enorm fijn. En als je wel beperkingen ervaart hoe ga je daar dan mee om? Als je bijvoorbeeld als kind niet volledig mee kan doen met de gymles bespreek dit dan met de gymleraar. Hiervoor kun je bijvoorbeeld het hartpaspoort gebruiken of de informatie op onze website over sporten en bewegen met een aangeboren hartafwijking.

Als je kind naar de basisschool gaat of naar het voorgezet onderwijs zijn er ook andere zaken die je met de school bespreekbaar kunt maken en informatie die je met de leraar kan delen.

Op vakantie gaan naar het buitenland zul je misschien als je regelmatig in het ziekenhuis bent spannend vinden. Wat doe je bijvoorbeeld als jij of je kind ziek wordt op vakantie en wat vertel je in het ziekenhuis? Meer informatie hierover lees je hier.

Met het volwassen worden zul je steeds meer zelf de regie gaan nemen over je leven. Van gezamenlijk afspraken bij de kindercardioloog waarbij vooral je ouders het gesprek voeren naar zelfstandige afspraken met de congenitaal cardioloog. Hoe zorg je ervoor dat je geen belangrijke zaken vergeet te bespreken met deze cardioloog? 

En als je zelfstandig een zorgverzekering wil gaan afsluiten? Hoe oriënteer je je op welke zorgverzekeraar het beste bij je past? Dat lees je hier.

Misschien krijg je op een gegeven moment een relatie en wil je samen een huis kopen. Dan krijg je te maken met een hypotheekverstrekker en eventueel een levensverzekering. Als je bij het afsluiten daarvan tegen problemen aanloopt kun je contact met ons opnemen. Meer informatie hierover lees je hier.

En wat doe je als je een aangeboren hartafwijking hebt en een kinderwens? Is je aangeboren hartafwijking erfelijk en kun je als vrouw lichamelijk wel een zwangerschap aan? Meer hierover lees je hier .

 

Laatste nieuws