Selecteer een pagina

Home » Dagelijks leven » (Voor)leesboeken

(Voor)leesboeken

(Voorlees)boeken voor kinderen

Kris krokodil

Kris krokodil heeft een aangeboren hartafwijking en een litteken. Kris maakt avonturen mee waar kinderen en hun ouders zich in herkennen. Het voorlezen van de verhalen van Kris Krokodil kan helpen bij het uitleggen van het hebben van een hartafwijking. Het boekje helpt het makkelijker maken om met jouw kind te praten over zijn of haar hartafwijking. Kris Krokodil de knuffel is het vriendje van alle kinderen met een aangeboren hartafwijking. Hij gaat mee naar school, vriendjes en ziekenhuisafspraken. Met Kris wordt verteld over spannende ziekenhuisbezoeken, de hartafwijking, prikangsten en operaties. Je ontvangt het voorleesboekje en de knuffel van Kris Krokodil gratis bij het lid worden van de patiëntenvereniging. Op de website van de Hartstichting kan je meer informatie vinden over de avonturen van Kris Krokodil. Je kan video’s van Kris bekijken, kleurplaten downloaden en je vindt er een lesbrief voor leerkrachten.

Sjoep en Bloep maken een reis door de hartlong machine

Sjoep en Bloep

Bij een hartoperatie is het gebruik van een hart-longmachine meestal nodig. In het prentenboek Sjoep en Bloep op reis wordt uitgelegd wat deze twee bloedcellen meemaken op de reis. De bloedcellen vinden het lastig en soms krijgen ze wat last van te weinig zuurstof. Gelukkig komen de bloedcellen aan het einde weer goed terecht in de bloedbaan. Heeft jouw kind een operatie meegemaakt of krijgt hij deze nog? Het verhaal is geschreven door een kleuterleerkracht die verhalen over kinderhartchirurgie van dr. Kim van Loon heeft aangehoord. Je ontvangt het boekje gratis bij het lid worden van de patientenvereniging.

Gouden hartjes

Het prentenboek ‘Gouden hartjes’ is geschreven door Lize Buitendijk, moeder van een zoontje met een aangeboren hartafwijking. Het prentenboek is speciaal voor (aanstaande) broertjes en zusjes van hartekindjes. In kindertaal met aansprekende illustraties wordt uitleg gegeven over de (ziekenhuis) periode die gaat komen voor broertjes en zusjes. Het verhaal kan samen met het gezin worden gelezen. Wil je meer lezen over het project ‘Gouden Hartjes’? Kijk dan op de website van Lize: Kom in contact. Met de opbrengst kan Lize zorgen voor nieuwe boekjes die kunnen worden voorgelezen aan kinderen die een broertje of zusje met een aangeboren hartafwijking krijgen. Wil je het boekje bestellen? Dit kan op de website van Bol.com, Bruna of de Slegte.

Het hartje van Lise

Ruth en Denise zitten in hun laatste jaar VWO en hebben boekje geschreven over een meisje met de transpositie van de grote vaten. Denise heeft een zusje met een hartafwijking en samen met Ruth besloten ze hun profielwerkstuk te wijden aan het onderwerp. Ze hebben onderzoek gedaan op welke manier ze de transpositie van de groete vaten het beste aan kinderen tussen 6-8 jaar kunnen uitleggen. Het eindresultaat is een prachtig en waardevol boekje geworden. Wil je het Het hartje van Lise  van Denise en Ruth voorlezen aan jouw kind? Denise en Ruth vinden het leuk om te horen wat jullie van het boekje vinden, dus een reactie via mail (info@aangeborenhartafwijking.nl) of op de socials waarderen ze erg.

Kleine krokodil geeft een gil

Een kinderboek over een krokodil die het stom vindt dat ze in het ziekenhuis ligt. Gelukkig vrolijkt de lieve dokter Jolijn (het konijn) haar op. 
Speciaal voor kleine patiëntjes met grote gevoelens, geschreven door een volwassene met een aangeboren hartafwijking. 
De opbrengst gaat naar Stichting Hartekind.

Charlie & De onzichtbare schat

Het verhaal gaat over het kleine, bijzondere leeuwtje Charlie en zijn familie. De familie ‘van Leeuwen’.

Het verhaal van Charlie & de onzichtbare schat is gebaseerd op een van onze mooiste dagen in de Beekse Bergen als gezin van 5, een dag met een gouden randje, een dag waarop kleine dingen, de mooiste herinneringen zijn geworden. De moeder van Charlie schreef het boekje na zijn overlijden. Je kan het boekje aanschaffen op de website: het verhaal van Charlie. 

Een deel van de opbrengst gaat naar: Ronald McDonald Kinderfonds en Kinderziekenhuizen van Oranje

Boeken voor volwassenen

Auteur en moeder van hartekind van dagboek van een geboorte

Een dagboek van een geboorte

Het nieuwe boek van Hilly Elzinga-Linstra beschrijft hoe het leven zo maar ineens anders kan zijn. Een boek dat een kijkje geeft in het hart van een moeder, die ineens geconfronteerd wordt met een dochter met een zeer complexe hartafwijking. Een moeder die naast verdriet en onmacht ook ontzettend veel liefde en perspectief heeft gekregen.

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? >>

Frederique op de foto met het boek Hart voor mezelf

Hart voor mezelf

Frederique is 26 jaar en is geboren met transpositie van de grote vaten. Tot haar veertiende was haar jeugd heel onbezorgd. Dit veranderde toen ze op haar 14e klachten kreeg van haar hart. Door het littekenweefsel heeft ze ventrikeltachycardie gekregen. In haar boek “Hart voor mezelf” schrijft ze over wat ze heeft meegemaakt en hoe ze ervoor gezorgd heeft dat ze is gekomen waar ze nu is.

Fifty Beats

Vijftig positieve, waargebeurde en grappige verhalen: een reis door het (turbulente) leven van een optimist met een hartaandoening in Amsterdam, Londen en Singapore.