Selecteer een pagina

Home » De L van ….. Les Vacances

De L van ….. Les Vacances

Jawel de zomer is weer begonnen.

Heerlijk die zon weer op je snoetje! En als het zonnetje weer begint te schijnen, beginnen de vakantie kriebels ook weer op te spelen! Ondertussen staat het hele werkrooster al volgepland met vakanties en vrije dagen! 

Dit jaar staat er voor mij geen hele grote vakantie op de planning. Nee, dit jaar neem ik vrij om muren te schilderen en Ikea kasten in elkaar te zetten! Want wij hebben namelijk een huis gekocht! Jeehhjj!  

Natuurlijk ben ik wel van plan om weekendjes weg te gaan, en staan er (nu het weer kan) genoeg festivals en feestjes op de planning :)  

Al moet ik wel eerlijk bekennen dat wanneer ik op vakantie ga, ik wel een klein beetje vakantie stress heb! Voorafgaand aan de vakantie maak ik altijd hele lijsten met wat ik allemaal nodig heb, en wat ik nog moet kopen. Het liefst pak ik 3 weken van tevoren mijn koffer al in, om vervolgens voor vertrek nog 3 keer te checken of ik echt alles wel heb ingepakt hahha. Echt erg.  

Zeker als ik moet gaan vliegen is dit erg! Nou heb ik niet zo vaak in mijn leven gevlogen, en om heel eerlijk te zijn is dat ook niet echt mijn hobby! Wellicht heeft het daar mee te maken. Maar man man naast dat je er op moet letten dat je koffer niet te groot, te zwaar en te vol is moet je ook drie keer kijken naar wat je wel en niet mag meenemen, en waar je je vloeistoffen moet opbergen! Ik heb 1 keer gehad toen we naar Engeland vlogen dat mijn shampoofles in mijn handbagage was geknald. Oeps.  

Daarnaast moet je ook nog aan zo veel meer dingen denken! Dat begint al bij mijn medicijnen. Ik slik voor nu gelukkig alleen bloedverdunners. Maar als je gaat vliegen of naar bepaalde landen gaat dan moet je vanuit de apotheek een medicatiepaspoort aanvragen. Het is blijkbaar sowieso handig om een medicatie paspoort mee te nemen op vakantie. Zo kan er nooit iemand tegen je zeggen dat je drugs aan het dealen bent! 

Ook moest ik er even aan denken om vanuit de specialist een briefje mee te nemen waarop in het Engels (en eventueel de taal van het land waar je op dat moment naartoe reist) staat beschreven wat voor afwijking je hebt, hoe de stand van conditie nu is en dat er eventueel ijzerdraad gezien kan worden in het lichaam. Als ik eerder wist dat dit briefje bestond, dan had ik dat meegenomen naar de gymles!! Beter dan voor de zoveelste keer de smoes dat je ongesteld bent te gebruiken! Daar trapte ze op ten duur ook niet meer in hahaha. Maar naast dat het briefje bij de gymles echt meesterlijk is, is het natuurlijk bedoeld voor (vlieg) vakanties. En ook daar is het vet handig! Want in mijn lijf zit wel een beetje ijzerdraad verwerkt! En stel je vliegt naar China, en een poortje op het vliegveld gaat af. Jaahh dan zit je he! Ga jij maar eens in vloeiend mandarijn uitleggen dat je een hartafwijking hebt, en geen wapen aan het mee smokkelen bent! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn mandarijn is nou niet bepaald vloeiend!! Zoon briefje is dan natuurlijk ideaal!  

Waar ik niet zo goed in ben, maar wat wellicht wel verstandig is om te doen (ja mam🤪),  is om van te voren te kijken welke ziekenhuizen er in de buurt zijn. Ik hoor van veel mensen rond me heen die ook een hartafwijking hebben, dat ze dit wel doen. Maar goed ik hoop dan altijd maar dat als er iets echt ernstigs aan de hand is iemand de ambulance belt hahahah 😂 En anders hebben we altijd ons handige briefje nog en google maps om ons de weg te wijzen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.  

Dat medicatie paspoort en het briefje heb ik beide gewoon een keer aangevraagd, en nu altijd trouw mee als ik op vakantie ga! scheelt weer een hoop vakantie stress! Inpakken en wegwezen!  

En als we dan eenmaal onderweg zijn of zijn aangekomen, is de vakantie stress voor mij ook weg! Dan kan de vakantie echt beginnen! Persoonlijk vind ik het geweldig om te kamperen! Ik ben iemand die graag dingen doet op vakantie en niet hele dagen op het strand loopt te bakken! Maarrr wel met een beetje afwisseling, ga immers ook echt voor mijn rust!  

 Soms hoor je mensen die de heeeuuullee vakantie iedere dag 30 dingen hebben gedaan. Die komen terug met de grootste verhalen, maar zien er uit alsof ze 8 keer zijn overreden door een groep losgeslagen olifanten (Want olifanten kunnen tegenwoordig autorijden  haha🙈🙈). Nee als ik terugkom en ik denk:” He he vandaag weer een dagje werken, eindelijk tijd om bij te komen!” Dan gaat het mis!  

Ik hou er persoonlijk van om de ene dag iets actiefs te doen, en de andere dag iets rustigs. Vorig jaar zijn we naar Oostenrijk geweest! Wellicht heb je dat gezien op Instagram, of in een vorige blog. Tijdens deze vakantie zijn wij tot 2700 meter geklommen! Waar ik vroeger al last kreeg van hoogte ziekte als we op 1000 meter hoogte zaten, ben ik nu zelf 2700 meter naar boven geklommen! Zonder hoogteziekte!! Dat was echt een ultiem vakantie gevoel! En de dag erna hebben we heerlijk niks gedaan en op ons stoeltje bij de test gezeten! Want dat heb je dan verdient!  

Lynn schrijft blogs over het dagelijkse leven en op haar instagram account deelt ze berichten rondom een gezonde leefstijl. 

Dit artikel is overgenomen uit de Sinus thema vakantie en vrije tijd, juni 2022. Alle leden van de Patientenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen ontvangen 4x per jaar de Sinus. Wil jij ook de Sinus ontvangen? Word dan lid voor € 2,33 per maand.

 

Lynn op vakantie in de bergen