Selecteer een pagina

Home » Denktank Solgu

Denktank Solgu

Denk mee over studeren met een beperking in Utrecht!

Ruim een jaar geleden vonden een aantal studenten, sommige met en sommige zonder beperking, dat het tijd was om een denktank op te richten. Een denktank waarbij ze streven naar (en zorgen voor) een leuk studentenleven, voor Utrechtse studenten met én zonder beperking. Hiervoor proberen ze zaken op het gebied van financiën, wonen, werken en sociaal studentenleven te verbeteren.  Gelukkig hebben ze hierbij een beetje hulp van de professionals van het Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten Utrecht.

Inmiddels zijn ze een jaar verder en omgedoopt tot ‘Denken en Tanken’. Er is al veel bereikt, maar ze hebben zich nog weinig bezig kunnen houden met het verbeteren van het sociale leven voor studenten met een beperking. Hiervoor moet men namelijk eerst weten waar de problemen liggen, als de problemen er überhaupt zijn. Om dit te achterhalen, is er een enquête opgezet. Aan de PAH is gevraagd om deze enquête met ons netwerk te delen! Help het Utrechtse studentenleven inclusief te maken. De enquête is hier te vinden.

Ook zijn ze in het kader van ‘meer zielen, meer vreugde’ altijd op zoek naar extra leden. Lijkt het je interessant om mee te brainstormen over het onderwerp? Laat het dan weten! Er wordt ook geborreld – vandaar ‘Denken en Tanken’. Dus gezellig is het ook! Maak hier vast kennis met een deel van het team. Aanmelden kan bij Roos Hoelen. Roos kun je bereiken via:r.hoelen@solgu.nl

Kijk ook op www.solgu.nl We zijn ook te vinden op instagram als je zoekt op Denktank Solgu