Selecteer een pagina

Home » ECHDO

ECHDO

Internationale samenwerking

ECHDO, de European Congenital Heart Disease Organisation, is een koepelorganisatie die nationale patiëntenverenigingen voor mensen met aangeboren hartafwijking in Europa met elkaar verbindt. Het doel van ECHDO is om de belangen van mensen met een aangeboren hartafwijking te behartigen, kennis en ervaringen te delen, en onderzoek en verbeteringen in de zorg te bevorderen. De Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen (PAH) is een van de lid organisaties van de ECHDO. Door deze samenwerking profiteert de PAH  van internationale uitwisselingen en ondersteuning, kan het een bijdrage leveren aan een grotere impact op Europees niveau.

Presentaties ECHDO meeting 2024

Jaarlijks vindt een bijeenkomst plaats van de ECHDO (European Congenital Heart Disease Organisation) met daarbij de algemene ledenvergadering. De leden (Patientenorganisaties uit verschillende Europese landen) zijn bij deze bijeenkomst aanwezig. Elk jaar organiseert een Europees lid deze bijeenkomst. In maart vond de jaarlijkse bijeenkomst plaats in Milaan. Het verslag van deze bijeenkomst is te lezen in het ledenblad Sinus. 

Uitbreiding Mental health programma USA

Sydney Philpott, director of progams van de Ollie Hinkle Heart Foundation (USA)

Onderzoek ECHDO leden

In 2023 heeft de ECHDO (European Congenital Heart Disease Organisation) een onderzoek uitgezet onder haar leden.

ALV ECHDO

Verslag van de jaarrekening 2023 ECHDO

Voorstellen leden ECHDO

Slowakijke, UK, Spanje, Zwitserland, Cyprus, Finland en IJsland

Kennismaking Bulgarije

Bulgarije is lid van de ECHDO en presenteert de missie, visie en werkzaamheden van de vereniging.

Deelnemende sprekers en organisaties

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Milaan waren verschillende organisaties aanwezig. Je vindt hieronder de links. Een tip is om de websites in Google te openen. Google kan de buitenlandse websites dan voor je vertalen.