Selecteer een pagina

Home » Evenementen » Online: In gesprek met…… sporten en bewegen

Online: In gesprek met…… sporten en bewegen

16 maart 2022 19:30 - 20:30

Categorieën


In gesprek met …….Tom Wiggers

Wat kan je zelf doen om gezond te blijven?

Woensdag 16 maart 19.30-20.30 uur
Doelgroep: Patiënten met een aangeboren hartafwijking vanaf 16 jaar, ouders, partners en naasten

De coronapandemie heeft behoorlijk invloed gehad op ons dagelijks leven. Uit onderzoek* blijkt dat 44% van de Nederlanders minder is gaan sporten. Ook mensen met een aangeboren hartafwijking zijn minder gaan sporten. Toch is sporten en bewegen erg belangrijk voor je gezondheid.

Woensdag 16 maart gaan we in gesprek met Tom Wiggers.

Hij zal vertellen over zijn werk als sportarts. Verschillende vragen komen aan bod. Hoe kan je dagelijks werken aan je gezondheid zonder dat het je te veel energie kost? Hoe geef je je grenzen goed aan? Hoe kan je verantwoord sporten en wat is het belang van een gezonde levensstijl?
De positieve kanten voor sporten komen aan bod met daarbij oog voor de uitdagingen.

Tom Wiggers is als sportarts werkzaam bij het Anna Zorggroep en de PSV academy. Daarnaast is hij onderzoeker sportcardiologie in Amsterdam en lid van de medische staf van de Atletiekunie.
In de zomer van 2016 heeft zijn top sportcarrière afgesloten als hardloper.
Vanuit de overtuiging dat er in de gezondheidszorg veel meer aandacht moet komen voor een gezonde leefstijl, schreef hij het boek: ‘Doe-het-zelf-gezond, de praktische leidraad voor een gezonde en bewuste leefstijl’. Geneeskunde en sport zijn zijn twee grote passies en deze combineert hij in zijn werkzaamheden.

* NOC*NSF/Ipsos: sportgedrag en effecten coronapandemie

Oeps! We konden je formulier niet vinden.