Selecteer een pagina

Home » Evenementen » Interactieve lezing “Train je brusreflex” (voor ouders)

Interactieve lezing “Train je brusreflex” (voor ouders)

22 november 2021 19:30 - 21:00

Categorieën Geen Categorieën


Broers en zussen behoren tot de sociale context van het kind met een aangeboren hartafwijking. Net zoals ouders zijn deze ‘brussen’ van invloed op het welzijn en de ontwikkeling van hun broer of zus, en andersom. Onderzoek laat zien dat er diverse onderwerpen zijn die ‘Sibling Quality of Life’ – welzijn van brussen – verhogen. Ze zullen aan bod komen tijdens de lezing.

Brussen zijn vaak liever onzichtbaar en vinden het lastig om er over te praten: wat anders is en gewoon. En de impact op hun leven is bijna helemaal onbespreekbaar. Het is toch gewoon?! Maar wat er gaat er rond in hun hoofd? In hun gedachten?
Met deze (online) interactieve lezing krijg je een kijkje in hun hoofd en hun hart. Fijn als startpunt of vervolggesprek thuis met de brus(sen). Tijdens de lezing is er ruimte voor eigen inbreng en interactie.

Een filmpje van praten met brussen kun je hier vinden!

Over de lezinggever: 
Mr Anjet van Dijken is auteur van de eerste Nederlandse brussenboeken, co-auteur Brussenonderzoek en co-initieerde de ‘Brussen ErBij Beweging (BEB)’: om de onzichtbare wensen en behoeften van broers en zussen een gezicht te geven. Op dit moment verzorgt zij de ‘brussen & emoties’ les op de Haagse hogeschool met Lois Bruessing. Met haar bedrijf WecAre helpt zij organisaties en zorginstellingen om ‘beter te werken en zorgen met (jonge) mantelzorgers’. Ze werkt drie dagen in de week voor Stichting Kind en Ziekenhuis als projectmanager en relatiemanager met zorgorganisaties.

Anjet is vanaf haar 19e mentor en bewindvoerder van haar broer met een meervoudige beperking die vanaf jong in een zorginstelling woont.

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.