Selecteer een pagina

Home » Evenementen » Online lotgenotencontact – moeders (deel 2)

Online lotgenotencontact – moeders (deel 2)

10 december 2020 20:15

Categorieën Geen Categorieën


De workshop voor moeders van een Hartekind wordt gegeven door Marianne Versaevel en bestaat uit twee online bijeenkomsten.

Bij de eerste bijeenkomst (30 november van 20.30 – 21.30) formuleer je een voornemen waar je mee aan de slag gaat en waar we in deze tweede bijeenkomst, op 10 december van 20.15 – 21.30, op terugkomen.

Als jonge ouder is het soms behoorlijk zoeken naar een balans tussen werk en privé. Maar hoe zit het dan als je ouder(s) bent van een Hartekind? Dan zijn er op allerlei fronten meer zorgen. Misschien kost de (onzichtbare) aandoening niet eens zoveel extra dagelijkse zorg, maar levert het je wel veel zorgen op. Je moet veel regelen, de regie houden, afspraken plannen met zorgverleners, altijd overal extra informatie geven. Je maakt je zorgen over je kind en of broertjes en zusjes wel genoeg aandacht krijgen. Je staat altijd “aan”. Je moet misschien vaker verzuimen op je werk, waar je je schuldig over voelt. Je vindt je werk leuk, maar op deze manier kóst het alleen maar energie. Bovendien lijkt je omgeving, waaronder je collega’s, niet te snappen dat jij je meer zorgen maakt dan andere ouders, want “het gaat toch goed met je kind?”

Merk je dat je eigenlijk teveel ballen in de lucht houdt en dat dat je uitput?

In deze workshop gaan we de ballen die je in de lucht houdt eens goed bekijken. Welke ballen zijn dit? Moet jij die allemaal wel omhoog houden of kan iemand je daarbij helpen? Hoe is de verdeling tussen energievreters en energiegevers? Wat heb je nodig? Wat zijn je verwachtingen? Van jezelf en van anderen om je heen?

Na de twee bijeenkomsten:
* heb je meer inzicht in wat jou energie kost en wat je energie geeft;
* heb je in kaart gebracht welke ballen jij allemaal in de lucht houdt en wie of wat jou daarbij kan helpen;
* heb je in beeld wat je nodig hebt om de balans terug te krijgen;
* heb je in kaart gebracht wat jij allemaal van jezelf en van anderen verwacht;
* heb je concrete voornemens geformuleerd om de balans terug te krijgen of vast te houden;
* heb je kennisgemaakt met moeders die tegen vergelijkbare uitdagingen aanlopen.

Als moeder van een hartenzoon weet Marianne uit ervaring hoe lastig deze spagaat kan zijn.

Het maximumaantal deelnemers is 8 personen. Aanmelden, voor de hele workshop (30 november en 10 december), kan tot en met 27 november aanstaande via secretariaat@aangeborenhartafwijking.nl