Selecteer een pagina

Home » Evenementen » Online workshop “Tem je beren”

Online workshop “Tem je beren”

15 november 2022 20:00 - 21:30

Categorieën


Beren op de weg

Update 4 november: helaas ging de workshop afgelopen dinsdagavond vanwege ziekte niet door. Maar dat betekent wel dat je dus nog mee kunt doen als je wilt! Op 15 november is nu de eerste workshop, op dinsdag de 29e de tweede. Aanmelden kan via de PAH!

De één heeft er meer last van dan de ander. Maar àls je goed beren op de weg kunt zien, dan kunnen ze je ook goed in de weg zitten. Want die beren kunnen heel goed vertellen wat er allemaal mis zou kunnen gaan. Ze hebben er een talent voor om in te schatten wat er fout kan gaan. Ze roeptoeteren maar door je hoofd en vergroten al je angsten en onzekerheden. Ze kunnen ook heel goed met je in discussie gaan. Want als je tegen ze in gaat, dan slaan ze terug met “ja maar…” Vaak proberen we de beren maar te negeren. Waardoor ze nog harder gaan roepen. Of we luisteren alleen nog maar naar de beren en zijn de hele tijd alleen maar bezig met wat er mis kan gaan. Proberen zo veilig mogelijke keuzes te maken. En twijfelen aan alles. De beren maken je boos en verdrietig. Als je kind een hartaandoening heeft, dan zìjn er ook genoeg angsten en onzekerheden op je pad gekomen. Dus voeding genoeg voor beren om te vertellen waar jij je allemaal druk over moet maken. Naast alle “normale” dingen, heb je ook serieus zorgen. Want je kind dat geopereerd moet worden, dat zijn ook zorgen. En dat levert angsten op. Maar ook wanneer de situatie stabiel is en je kind bijvoorbeeld gaat sporten, op schoolreis gaat of een vervolgopleiding gaat doen. Het levert allemaal vragen, onzekerheden en twijfels op. En het wordt steeds moeilijker om goed met je beren om te gaan, want ze blijven maar praten en je bènt al zo moe.

Wil jij met die beren aan de slag? Met de beren leren omgaan? Niet door ze te negeren, maar door ze aan te kijken, ze serieus te nemen en ze te dresseren als een echte berentemmer? Dat kan in de online workshop “Tem je beren”.

Wanneer? Dinsdag 15 november en dinsdag 29 november
Tijd: 20.00-21.30 uur
Doelgroep: ouders van kinderen met een AHA Voor leden van de PAH is de workshop van Marianne gratis. Niet-leden betalen € 15,-

In twee online workshops:

* Gaan we in op het nut van beren: we hebben ze namelijk niet voor niets
* Gaan we de beren aan het woord laten en luisteren wat ze te vertellen hebben
* Gaan we in op het hebben en loslaten van controle
* Bespreken we technieken om je beren te temmen

Belangrijk voor de workshop is dat je je in staat voelt en bereid bent om je beren aan te kijken. Als je voelt dat je nog niet zo ver bent, is de workshop (zeker online) misschien nog te confronterend en is dit nog niet het juiste moment. Wellicht kun je dan via lichaamsgericht werk (zoals reiki, haptotherapie, shiatu), emdr/tre of individuele coaching/therapie eerst aan de slag met je angsten.

De workshop wordt gegeven door Marianne van Prikkelpracht. Marianne heeft een zoon met een hartaandoening en is van kleins af aan al kampioen beren op de weg zien. Inmiddels heeft ze langzaam een manier gevonden om hier mee om te gaan. Graag gaat zij met jou in gesprek over jouw beren. Want als geen ander weet Marianne dat die beren toch in de weg kunnen zitten met hun goedbedoelde getetter!

Aanmeldformulier online workshop: "Tem je beren"

Online workshop dinsdag 1 en 15 november, 20.00-21.30 uur