skip to Main Content

Opa en Oma dag


Meld je nu aan voor de opa en oma dag op zaterdag 29 juni

Grootouders leven vaak heel intensief mee. Ze maken zich niet alleen zorgen om hun kleinkind met een hartafwijking maar vinden het vaak ook heel moeilijk om hun eigen kind zo in zorgen te zien . En regelmatig zijn het de opa’s en oma’s die het gezin helpen waar ze kunnen en bijvoorbeeld de brusjes voor langere periodes opvangen. Daarom verdienen de opa’s enoma’s het om een speciale dag te hebben met hun hartekleinkind. Een unieke gelegenheid tot contact, erkenning en herkenning van opa’s en oma’s van hartekinderen.

Het doel van deze dag is lotgenotencontact in een ontspannen sfeer tussen opa’s/oma’s met hartekleinkinderen. En ook voor de kinderen onderling. De opa en oma dag wordt 1 keer per jaar georganiseerd

De opa en oma dag vindt dit jaar plaats in het Nederlands Watermuseum is Arnhem. Het museum zit op een bijzondere plek, in een bosrijke omgeving, midden in de stad en aan de Jansbeek. Het is een interactief museum over alle aspecten van water. Een écht doe-museum waar je van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. Met veel leuke kinderactiviteiten zoals zelf shampoo maken in de shampoofabriek en watermonsters vangen in de Jansbeek.

Programma

10.00 – 10.30 uur                 Inloop. Alle (klein)kinderen kunnen op de foto met opa en/of oma

10.30 – 11.00 uur                  Ontvangst door de voorzitter

11.00 – 11.30 uur                   Opsplitsen in groepen:

  • Lezing /workshop voor opa en/of oma
  • De kinderen gaan met vrijwilligers een activiteit doen in het museum

12.30 – 13.30 uur                  Lunch

13.30 – 15.00 uur                  Creatieve activiteit met opa en/of oma in en rond het museum

15.00 uur                              Afsluiting

De kosten voor dit evenement zijn 5 euro per persoon voor de opa’s en oma’s van leden. Voor opa’s en oma’s van niet leden bedragen de kosten 10 euro per persoon. Kinderen van leden (naast het hartekind mag er ook een brusje mee) hoeven niet te betalen. Voor kinderen (en brusje) van niet leden bedragen de kosten 5 euro per kind.

Voor dit bedrag krijg je toegang tot het museum, een kopje koffie/thee/limonade met gebakje bij binnenkomst en een lunch.

Naast de gezamenlijke activiteiten is er ook tijd om het museum op eigen gelegenheid te bezoeken.

Aanmelden

Aanmelden voor de opa en oma dag kan door een mail te sturen naar secretariaat@aangeborenhartafwijking.nl, met daarin:

  • Naam
  • Aantal volwassenen
  • Aantal kinderen
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Lidmaatschapnummer

Graag tot dan!

Back To Top