Selecteer een pagina

Home » Gezocht: ouder of patient voor BYOP-programma

Gezocht: ouder of patient voor BYOP-programma

Esmée Groot Koerkamp, tweedejaarsstudent geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen is voor een opdracht voor haar opleiding op zoek naar een patiënt met een chronische aandoening/langdurige ziekte die ze een tijdje mag volgen. Deze opdracht wordt het BYOP-programma(Bring Your Own Patiënt) genoemd. Nu lijkt het haar erg interessant om meer te weten te komen over hoe het is om te leven met een aangeboren hartafwijking. Vandaar dat ze op zoek is naar patiënten die eventueel mee willen doen aan haar opdracht. Dit kunnen ook kinderen zijn, waarbij ze dan vooral contact zal hebben met de ouders.

Wat wordt er van de patiënt verwacht?

–      Dat de patiënt ongeveer een keer in de zes weken een contactmoment van ongeveer een uur met mij heeft, met maximaal 8 contacten per jaar.
–      Tenminste twee van deze contacten vinden plaats in uw thuissituatie en tenminste twee tijdens het contact met een zorgverlener (specialist, huisarts, wijkverpleegkundige, fysiotherapeut of andere zorgverlener).
–      Dat ik als student een keer mee kan kijken tijdens bezigheden, zoals (vrijwilligers)werk, sport of een andere activiteit.

Wat levert het de patiënt op?

Meedoen aan het BYOP-programma (Bring Your Own Patiënt) betekent:

–      Dat de patiënt(of naasten) in de gelegenheid is om datgene wat hij/zij belangrijk vindt over te brengen aan studenten geneeskunde/biomedische wetenschappen.
–      Dat de patiënt de artsen/onderzoekers van de toekomst inzicht geeft in wat het van mensen vraagt om met een chronische of langdurige ziekte te leven.

Daarnaast worden BYOP-patiënten als vrijwilligers van het Radboudumc. De student zorgt ervoor dat de patiënt wordt aangemeld bij onze vrijwilligersorganisatie. Hier zitten voor de patiënt geen verplichtingen aan vast. Als vrijwilliger komt de patiënt in aanmerking voor een Radboudumc kerstattentie.

Kortom, de kern van de opdracht is om inzicht te krijgen in het leven van iemand met een chronische aandoening.

Aanmelden kan via info@aangeborenhartafwijking.nl