Selecteer een pagina

Home » Lotgenotencontact » Workshops

Workshops

Jaarlijks worden er verspreid over het land workshops georganiseerd voor hartekinderen en volwassenen. De kinderworkshops zijn soms alleen voor patiënten, soms ook voor broertjes en zusjes  en soms voor ouders én kinderen samen. De workshops worden verzorgd door Irma Hoen van praktijk Kristalijn https://praktijkkristalijn.nl/.

Op een speelse manier wordt stilgestaan bij de gevolgen van het leven met een aangeboren hartafwijking en de beperkingen en zorgen die dit soms met zich meebrengt. Leden van de PAH kunnen kosteloos deelnemen aan deze workshops. Het actuele aanbod vind je in de activiteitenkalender en is ook te vinden in Sinus.

Hartenpower

Hartenpower is een kleuterworkshop voor kinderen van 4-7 jaar met een hartprobleem. Elk kind neemt één ouder mee, deze blijft de hele middag aanwezig.

Voor het eerst naar school gaan is een intense tijd. De kinderen zijn druk met spelen en ontwikkelen. Vaak verandert de beleving van hun hartafwijking. Het litteken, de vermoeidheid, de doktersbezoeken vallen meer op.

Tijdens de workshop ontdekken de kinderen het avonturenhart. Ze bouwen Harten-Spierballen (lees zelfvertrouwen) en spelenderwijs vinden ze herkenning bij elkaar. Samen spelen, knutselen en plezier maken. Het kind werkt samen met de ouder aan het eigen werkboek. De kinderen staan deze middag centraal.

De ringtoon van jouw hart

De ringtoon van jouw hart is een kinderworkshop voor hartenkinderen vanaf 7 jaar. Elk kind mag 1 ander kind meenemen (broertje/zusje/vriendje/vriendinnetje/etc)

Heb jij wel eens dat je blij, boos of verdrietig bent? Wil jij een hartenavontuur beleven? Ontdekken hoe dat zit met al die gevoelens, en wat je ermee kunt doen?

Samen met andere hartenkinderen praten, knutselen, spelen en lachen. Je maakt een mooi werkboek. Je versiert jouw boek met stickers, glitters, kleurtjes en nog veel meer. Het hartendoosje dat je maakt vertelt een bijzonder verhaal.

Meebuigen en terugveren

Meebuigen en terugveren is een workshop voor volwassenen met een aangeboren hartafwijking.

Wie vanuit het hart wil leven heeft z’n denken nodig. Het hart stuurt jouw passie en innerlijke drijfveren aan. Door bewust te sturen win je aan zelfvertrouwen. Je ervaart meer plezier en daadkracht.

Tijdens de workshop leer/ervaar je:
• De kracht van jouw hart (lees meer focus, verbinding, energie).
• De spelregels voor het optimaal benutten van deze kracht.
• Inzicht in de remmende factoren, en wat daaraan te doen.
• Je hartenwens verwoorden én starten met het verwezenlijken.
• Je persoonlijke Hartenberichten in je werkmap schrijven.
• Jouw gevoelshart creatief vormgeven.

Laatste nieuws