Selecteer een pagina

Home » Magazine levensverhalen (jong)volwassenen

Magazine levensverhalen (jong)volwassenen

“Laat deze verhalen een voorbeeld voor iedereen zijn”

Kimberley Wenas (jongvolwassene met een aangeboren hartafwijking) heeft zaterdag 11 november het magazine met levensverhalen van (jong)volwassenen in ontvangst genomen. Haar cardioloog Annemien van den Bosch overhandigde haar het eerste exemplaar.

Levensverhalen van (jong)volwassenen is een project dat de Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen (PAH) samen met Kimberley (31 jaar) is opgestart en we de komende jaren verder gaan uitrollen in Nederland. Het project belicht vanuit verschillende invalshoeken van het dagelijks leven waar (jong)volwassenen met een aangeboren hartafwijking tegenaan lopen.
 
De verhalen gaan over de (intensieve) periode van zorg rond operaties en de transitieperiode maar ook over sporten, positief blijven, onzekerheden, angsten, mentaal welzijn, hoop, inspiratie, zwangerschap, relaties en het dagelijkse leven 

 

Cardioloog Annemien van den Bosch overhandigt het magazine met levensverhalen aan Kimberley Wenas

Kimberley Wenas 

Kimberley Wenas, geboren in 1992, heeft een aangeboren hartafwijking en is in haar leven 3x geopereerd. Bij de laatste keer in 2022 kreeg ze een donorhartklep. De periode in het ziekenhuis was zwaar en het revalidatietraject duurde langer dan gedacht. Kimberley was op zoek naar verhalen van anderen patiënten om hoop en inspiratie uit te halen. Hoe was de operatie hun vergaan, waar liepen ze tegenaan en wat kon ze verwachten met betrekking tot het herstel? Ze miste voornamelijk de persoonlijke verhalen van haar leeftijdsgenoten met een aangeboren hartafwijking.  

Kimberley besluit er iets mee te doen 

In haar werk als styliste merkt Kimberley dat de mensen waarmee ze werkt haar inspireren en andersom. Ze wil ook mensen met een aangeboren hartafwijking inspireren, steun geven en de verhalen delen. Zo heeft ze contact opgenomen met de PAH en heeft ze haar idee voor het maken van een magazine gedeeld. Wij werden daar als PAH ook erg enthousiast van en samen met Kimberley zijn we gestart met het ontwikkelen van een magazine met verhalen van (jong)volwassenen. 

Het magazine 

Kimberley heeft 15 enthousiaste (jong)volwassenen geïnterviewd en haar beste vriend Jesse Claus heeft de fotografie verzorgd. Copywriter Bas van Veen heeft alle bijzondere verhalen opgeschreven. Bij Van der Valk in Breukelen ontvingen alle deelnemers op zaterdag 11 november het magazine. Laat je vooral inspireren door de  ervaringsverhalen van Bauke, Berit, Caitlen, Carin, Cheyenne, Denise, Dieke, Elyse, Hannah, Lars, Lukas, Michiel, Mireille, Ravenna, Tom en Kimberley. Alle mooie verhalen zijn te lezen op de website. Het magazine ligt binnenkort in de verschillende hartcentra. 

Wil je in 2024 zelf jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar info@aangeborenhartafwijking.nl

 

Laatste nieuws