Selecteer een pagina

Home » (Levens)verhalen van (jong)volwassenen

(Levens)verhalen van (jong)volwassenen

(Levens)verhalen van (jong)volwassenen is een project dat de Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen samen met Kimberley (30 jaar) is opgestart en dat we in 2023 gaan uitrollen in Nederland. Het project belicht vanuit verschillende invalshoeken het dagelijks leven van de (jong)volwassenen met een aangeboren hartafwijking in Nederland.

De (levens)verhalen gaan over de (intensieve) periode van zorg o.a. rondom operaties, maar ook over sporten, positief blijven, angsten, hoop, inspiratie, het dagelijks leven en om erkenning te krijgen en herkenning op te roepen bij een grote groep (jong)volwassen met een aangeboren hartafwijking.

Project (levens)verhalen van (jong)volwassenen bestaat uit 15 krachtige, inspirerende,  persoonlijke verhalen en ervaringen in beeld (portretten), video’s en artikelen.

Deze (levens)verhalen en portretten leggen we vast in een magazine dat we in alle wachtkamers en afdelingen van de hartcentra in Nederland zullen neerleggen. Naast het magazine richten we ook een speciale project pagina in achter onze website waarin we alle (levens)verhalen zullen bundelen en waar ook de video’s en artikelen te bekijken en te lezen zijn.

Het verhaal van Kimberley

Kimberley Wenas, geboren in 1992, heeft een aangeboren hartafwijking en is in haar leven 3x geopereerd. Bij de laatste keer in 2022 kreeg ze een donorhartklep. De periode in het ziekenhuis was zwaar en het revalidatietraject duurt langer dan gedacht. Kimberley was op zoek naar verhalen van anderen patiënten om hoop en inspiratie uit te halen.

Hoe was de operatie hun vergaan, waar liepen ze tegenaan en wat kon ze verwachten met betrekking tot het herstel? Ze miste voornamelijk de persoonlijke verhalen van haar leeftijdsgenoten met een aangeboren hartafwijking. Ze beseft zich dat erkenning en herkenning voor haar erg belangrijk zijn.

 

(Jong)volwassenen inspireren.

Kimberley besluit er iets mee te doen. In haar werk als styliste merkt Kimberley dat de mensen waarmee ze werkt haar inspireren en andersom. Ze wil ook mensen met een aangeboren hartafwijking inspireren, steun geven en de verhalen delen. Zo heeft ze contact opgenomen met de PAH en heeft ze haar idee gedeeld. Wij werden daar als PAH ook erg enthousiast van en samen met Kimberley lanceren we het project (levens)Verhalen van (jong)volwassenen in 2023.

Kimberley gaat zelf de interviews doen, want wie kan dat beter doen dan Kimberley zelf. Samen met haar goede vriend Jesse Stokkel, die de fotografie verzorgd. Neem ook zeker even een kijkje op www.jesseclaus.com

Wil jij als (jong)volwassenen ook anderen inspireren?

Kimberley zoekt 15 (jong)volwassenen in de leeftijd van 16-40 jaar om een interview af te nemen in haar woonplaats Rotterdam en je vast te laten vastleggen in een prachtig portret. Zo kan jij ook weer anderen inspireren met je (levens)verhaal. Vanuit verschillende invalshoeken zal Kimberley de gesprekken voeren, denk aan de transitie, zwangerschap, operaties, nazorg, leefstijl, sporten, levensvragen en relaties.

Gesprekken duren ongeveer 1,5 uur en vinden plaats in Rotterdam, de woonplaats van Kimberley en Jesse.

Wil je meedoen?

Vul dan hieronder het formulier in dan nemen we contact met je op.

Aanmeldformulier jongeren in de spotlight

Welke dag(en) ben je beschikbaar?
De fotoshoot en het gesprek duren ongeveer 1,5 uur.

Kimberley Wenas en haar hond meiske