Selecteer een pagina

Home » Organisaties sporten en bewegen

Organisaties sporten en bewegen

Sportzorg

Sportzorg is een website met informatie over sporten en bewegen. Het doel is bewustwording van op het gebied van verantwoord sporten. Op deze pagina kan je informatie vinden voor sporten met een hartaandoeding.

sporten chronische aandoening beperking

Uniek sporten

Uniek sporten helpt mensen met een chronische aandoening of beperking om te zoeken naar een sportaanbieder in de buurt. 

Bij Uniek sporten wordt gewerkt met regionale samenwerkingsverbanden om zo sportaanbieder en sporter aan elkaar te koppelen. Ze helpen ook om te kijken wat een geschikte sport voor je is. 

Fitkids

Vind je het prettig als je kind bij het sporten begeleiding krijgt van een (kinder)fysiotherapeut? Fitkids is een oefen- en fitnessprogramma voor kinderen met een chronische beperking, waaronder kinderen met een aangeboren hartafwijking.
Tijdens het trainen krijgen kinderen gedurende een half jaar of jaar begeleiding van een fysiotherapeut. De kinderen ontdekken dat bewegen leuk en goed voor je is. Fitkids kan je vinden op meer dan 160 locaties in Nederland.
Je kan op de website van Fitkids meer informatie vinden of lees het ervaringsverhaal van Finn.

Nijntje beweegdiploma

Tijdens een serie beweeglessen leert jouw kind op een speelse manier de basivormen van bewegen. Op deze manier kunnen jonge kinderen die geopereerd zijn aan hun hartafwijking op een verantwoorde manier en met plezier bewegen. In het LUMC kunnen kinderen tussen 3-5 jaar meedoen met het Nijntje beweegdiploma. Op de website van Dutch gymnastics staat meer informatie over het beweegdiploma.