skip to Main Content
We werken hard aan een nieuwe website. Daardoor staat nog niet alle informatie op de website en werken nog niet alle links. Onze excuses. Als je vragen of opmerkingen hebt over de website kun je contact opnemen met 088-5054322 of via info@aangeborenhartafwijking.nl

Voordelen lidmaatschap

Door lid te worden van de PAH steun je het werk van de vereniging en krijg je zelf:

  • 4 keer per jaar het informatieve eigen full color tijdschrift Sinus
  • Digitale nieuwsbrieven met informatie over onze activiteiten en producten
  • Mogelijkheid tot deelname aan de activiteiten van de vereniging, zoals workshops en contactdagen
  • Mogelijkheid tot aanvraag van een spreekbeurtpakket, Hartpaspoort of brochure over aangeboren hartafwijkingen voor je eigen huisarts.
  • Mogelijkheid om een oproep te plaatsen om in contact te komen met lotgenoten
  • Op verzoek individueel advies/belangenbehartiging bij diverse zaken zoals het afsluiten van overlijdensrisico verzekering bij een hypotheek

De contributie voor het lidmaatschap wordt soms (deels) vergoed via je (aanvullende) zorgverzekering.

Aanmelden

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

PAH

De PAH is dé belangenorganisatie voor mensen met een aangeboren hartafwijking in Nederland. Als lid kun je gebruik maken van onze kennis, activiteiten en service. En dat is geen overbodige luxe als je leeft met een aangeboren medische afwijking en je probeert zo goed mogelijk mee te doen met gezonde leeftijdgenoten in alle facetten van het leven. In een toenemende complexe wereld, waarin van de patiënt wordt verwacht dat hij/zij mondig genoeg is en voldoende basiskennis heeft om zelf zijn zorgvraag te bepalen, waarin een veelheid van organisaties en wettelijke regelingen mogelijkheden bieden en onmogelijkheden betekenen is meer dan ooit behoefte aan openheid van zaken en een betrouwbare en onafhankelijke kennis- en ervaringspartner op het gebied van leven met een aangeboren hartafwijking.
De PAH biedt dat middels:

Sinus

Sinus is Nederlands grootste onafhankelijke ledenmagazine voor mensen met een aangeboren hartafwijking. Ieder kwartaal boordevol nieuws, verslagen van activiteiten, een blik naar activiteiten die komen, door de PAH voor haar leden verrichtte belangenbehartiging, ervaringen van lotgenoten en medische achtergronden.

www.aangeborenhartafwijking.nl

Kennis vergaren is steeds meer primair een online bezigheid. Op onze website bieden we informatie over lotgenotencontact, voorlichting over wat een patiënt tegenkomt in zijn/haar diverse levensfasen, praktische voorlichtingsproducten, presentaties, medische informatie en in de Sinus gepubliceerde artikelen. Maar ook veel actuele informatie op gebied van belangenbehartiging, zoals de discussies rondom de sluiting van kinderhartcentra, levensverzekeringen en arbeidsparticipatie. En links naar nog veel meer relevante informatiebronnen.

Lotgenotencontact

Deel jouw ervaringen en krijg antwoorden op uw vragen van andere mensen die in gelijke omstandigheden als jezelf verkeren en je echt begrijpen, op onze contactdagen, themadagen en overige activiteiten.

Secretariaat

Informatie en advies is ook snel toegankelijk via ons secretariaat, per email info@aangeborenhartafwijking.nl en per telefoon 088-5054322 bereikbaar ma, di, do en vr. 9.00-13.00 uur. Woensdag afwezig.

Contributie 2019

De contributie in 2019 bedraagt € 26,00 per jaar (bij betaling via automatische incasso). Naast de contributie zijn extra donaties natuurlijk van harte welkom.

Terugvragen contributie lidmaatschap patiëntenverenigingen

Mensen die lid zijn van een patiënten belangenvereniging betalen contributie. Maar wist u dat veel zorgverzekeraars (een deel van) uw lidmaatschapskosten vergoeden? Dit gebeurt via de aanvullende verzekering. Op de site Independer vindt u een overzicht van vergoedingen door zorgverzekeraars. Kijk hier

Opzegging lidmaatschap

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Jouw lidmaatschap loopt dus altijd tot 31 december. Daarmee ook de betaalverplichting voor de contributie, maar ook alle voordelen van het lidmaatschap. Je dient uiterlijk één maand voor het eind van het lopende kalenderjaar je lidmaatschap op te zeggen. U kunt via onderstaand formulier uw opzegging doorgeven.

Back To Top