Selecteer een pagina

Home » Palliatieve zorg: Wat is dat precies?

Palliatieve zorg: Wat is dat precies?

Palliatieve zorg, zo veel meer dan vaak gedacht wordt

Palliatieve zorg is àlle zorg gericht op je welzijn en niet op genezen.

Wat misschien veel mensen met een aangeboren hartafwijking en ‘ouders van’ zich niet bedenken is, dat je een aangeboren hartafwijking ook  niet kùnt genezen. Zoals je bijvoorbeeld een gebroken been, een longontsteking of veel wonden wèl kunt genezen. Wat de medische zorg wèl kan voor mensen met een aangeboren hartafwijking is zorgen dat deze mensen zo weinig mogelijk beperkt worden door de hartafwijking. Door allerlei verschillende (hart)operaties, medicijnen en therapieën leven veel mensen met een aangeboren hartafwijking steeds langer en met meer kwaliteit van leven. Deze zorg, dus de operaties, medicijnen en therapieën, genézen de aangeboren hartafwijking echter niet. Door deze zorg kunnen wij, mensen met een aha, zo prettig mogelijk verder met ons leven. En dat nu is palliatieve zorg. En die, palliatieve, zorg hebben mensen met een aangeboren hartafwijking meestal hun leven lang nodig. Soms héél af en toe en soms vaker, dat verschilt van hartafwijking tot hartafwijking en van mens tot mens.

De workshop op zaterdag 30 september gaat over hoe jij die zorg het liefst zou hebben. Over wat jij wel en niet wil in je zorg. Of dat nu veel zorg is of weinig zorg. Ook gaat het over hoe je dat met de mensen om je heen (dus ook bijvoorbeeld je cardioloog of andere dokter) kunt regelen. En ook gaat het over met wie je daarover praat, of met wie je over je zorg zou kunnen of willen praten.

Wil je meer weten over palliatieve zorg en wat dat voor jou betekent? Kom dan naar de landelijke contactdag op zaterdag 30 september in Driebergen en volg de workshop: Palliatieve zorg, zo veel meer dan vaak gedacht.

Aanmelden voor de dag kan hier.

 

 

 

De dokter praat samen met de patiënt over zijn of haar behandeling