Selecteer een pagina

Home » Sporten en bewegen – onderzoek

Sporten en bewegen – onderzoek

Kinderhartrevalidatie Basalt

In het ledenblad van maart 2022 staat een artikel over de samenwerking van het LUMC en de kinderhartrevalidatie van Basalt. Samen hebben ze een kinderrevalidatieprogramma ontwikkeld dat zich richt op het optimaliseren van de fysieke en mentale belastbaarheid van kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Daarnaast richt het programma zich op kinderen die het vertrouwen in hun eigen kunnen zijn verloren.
Hierbij de link naar de ouderfolder kinderhartrevalidatie van Basalt. Het artikel in de Sinus kan je hier teruglezen.

Hartrevalidatie

Een hartrevalidatie na een operatie leert je om te gaan met je emoties en je grenzen opnieuw te verkennen en te verleggen. Daarnaast krijg je tips voor een gezonde leefstijl. Bewegen is hier een onderdeel van.
Op de website van de hartstichting vind je meer informatie.

Sportarts

Heb je weleens gehoord van een sportarts? Bij een sportarts kan je bijvoorbeeld terecht als je een vraag hebt over welke sporten je kan beoefenen met jouw hartafwijking , hoe je beter kan trainen, adviezen over trainingsschema’s of hoe je kan beginnen met sporten. Je kan de sportarts ook tegenkomen bij hartrevalidatie na een operatie. Je kan er hier meer over lezen.

afbeelding 1: aanbod sportcardiologie in Nederland

Snaxercise

Tamara Aipasse, cardioloog, schrijft op haar website over het probleem van een zittende leefstijl. We herkennen het bijna allemaal wel, televisie kijken, achter de computer, op je telefoon. Maar hoe kan je je zittende leven doorbreken? Doe de snaxercise! Een kort beweegmoment tussendoor, oftewel een snack. Volg het stappenplan en maak jezelf een stukje gezonder. Op de website van Tamara wordt het allemaal uitgelegd.