Selecteer een pagina

Home » Sporten en bewegen

Sporten en bewegen

Bewegen is goed en gezond, maar niet altijd vanzelfsprekend als je een aangeboren hartafwijking hebt. Voor sommige mensen is het een grote uitdaging om een passende sport te vinden. Daarbij komt de vraag wat eigenlijk allemaal kan en mag met een aangeboren hartafwijking. Ouders maken zicht veel zorgen over hun kind, is sporten gevaarlijk en hoe komt mijn kind mee met de gymles op school? Ook voor volwassenen is het soms best lastig om in te schatten wat verantwoord is en wat niet.

Bewegen heeft een positief effect op kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Op deze pagina vind je diverse informatie over sporten en bewegen met een aangeboren hartafwijking.

Blogs & ervaringsverhalen

Hoe start je met sporten en bewegen? Hoe zorg je ervoor dat je fit bent met een aangeboren hartafwijking? Krijg je meer energie door sporten? Diverse patiënten houden een blog bij en schrijven hoe ze omgaan met sporten en bewegen en een aangeboren hartaandoening.

Sporten en bewegen met een hartafwijking

Bewegen is altijd en voor iedereen belangrijk. Sporten en bewegen zorgt onder andere voor meer spierkracht, een betere conditie, een gezonde levensstijl en een betere nachtrust.

Onderzoek & Revalidatie

Wat zeggen de specialisten over sporten en bewegen met een aangeboren hartafwijking?

Organisaties

Verschillende organisaties houden zich bezig met voeding voor mensen met een aangeboren hartafwijking, zoals sondevoeding, de hartstichting en het voedingscentrum.

Agenda van activiteiten

Datum/Tijd Evenement
2 oktober 2022
10:00 - 12:00
Online workshop: De lancering van jouw hart (11-15 jaar)
1 november 2022
20:00 - 21:30
Online workshop "Tem je beren"
5 november 2022
10:30 - 16:00
Gezinsactiviteit 12-18 jaar
23 november 2022
19:30 - 21:00
Online: In gesprek met...... Heart & Mind

Verhalen over sporten en bewegen

Blog Jetske: Damloop by night

Rennen voor Hart4onderzoek“Ja hoor leuk!! Ik doe mee!” Zei ik enthousiast toen Dayenne mij vroeg om de damloop by night te rennen voor hart4onderzoek. Op dat moment zat ik nog heerlijk in Uganda en wist ik dat ik in augustus weer in Nederland was. In Uganda was ik...

Blog Jetske: sporten in de hitte

Sporten/bewegen in de warmte. Sporten in de warmte is voor vrijwel ieder mens een uitdaging.Maar wanneer je een hartafwijking hebt heb je wellicht wel eerder last van de warmte.Op het moment dat ik dit schrijf ben ik in Uganda waar ik voor onbepaalde tijd woon. Uganda...

Vragenlijst onderzoek implementatie gamification

Mijn naam is Esmee van der Steenhoven en ik doe de opleiding Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool van Rotterdam.Vanuit Erasmus MC is er een project aan de gang dat STAMINA (Slimme Technologie voor Actieve MINderjarigen met een hart Afwijking) heet....