Selecteer een pagina

Home » Sporten en bewegen

Sporten en bewegen

Bewegen is goed en gezond, maar niet altijd vanzelfsprekend als je een aangeboren hartafwijking hebt. Voor sommige mensen is het een grote uitdaging om een passende sport te vinden. Daarbij komt de vraag wat eigenlijk allemaal kan en mag met een aangeboren hartafwijking. Ouders maken zicht veel zorgen over hun kind, is sporten gevaarlijk en hoe komt mijn kind mee met de gymles op school? Ook voor volwassenen is het soms best lastig om in te schatten wat verantwoord is en wat niet.

Bewegen heeft een positief effect op kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Op deze pagina vind je diverse informatie over sporten en bewegen met een aangeboren hartafwijking.

Blogs & ervaringsverhalen

Hoe start je met sporten en bewegen? Hoe zorg je ervoor dat je fit bent met een aangeboren hartafwijking? Krijg je meer energie door sporten? Diverse patiënten houden een blog bij en schrijven hoe ze omgaan met sporten en bewegen en een aangeboren hartaandoening.

Sporten en bewegen met een hartafwijking

Bewegen is altijd en voor iedereen belangrijk. Sporten en bewegen zorgt onder andere voor meer spierkracht, een betere conditie, een gezonde levensstijl en een betere nachtrust.

Onderzoek & Revalidatie

Wat zeggen de specialisten over sporten en bewegen met een aangeboren hartafwijking?

Organisaties

Verschillende organisaties houden zich bezig met voeding voor mensen met een aangeboren hartafwijking, zoals sondevoeding, de hartstichting en het voedingscentrum.

Agenda van activiteiten

Datum/Tijd Evenement
6 juni 2023
20:30 - 21:30
Input leden lotgenotencontact en voorlichting (online)
14 juni 2023
19:30 - 20:30
Input leden lotgenotencontact en voorlichting (online)
30 september 2023
10:00 - 16:00
Landelijke contactdag

Verhalen over sporten en bewegen

Blog Jetske (20): Beweegangst of beweegdrive?

Angst voor sporten en bewegen Een van de onderdelen die werd besproken bij de impact dag was beweeg angst. Iets wat kan voorkomen bij mensen met een hartafwijking. Echter toen ik daar aanwezig was en meerdere mensen sprak bleek het tegenovergestelde waar te zijn. We...

Blog Jetske (19): Kan iedereen met een hartafwijking sporten?

Impactdag Dit was de vraag die gesteld werd tijdens de impact dag. Als je een afwijking hebt en met name een hartafwijking kan daar een angst ontstaan om te gaan sporten. En daar waar het vroeger ook werd afgeraden zie je nu een verschuiving ontstaan. Sporten is goed:...

Blog Jetske (18): Bijna lente

Kijk jij ook zo uit naar de lente?? Ik wel. Sterker nog ik ben aan het aftellen. De winter vind ik het naarste seizoen wat er bestaat. Als er nooit meer winter zal zijn zal ik gelukkig zijn (afgezien van het klimaataspect natuurlijk) Even een opsomming wat er gebeurt...