Selecteer een pagina

Home » Sporten en bewegen

Sporten en bewegen

Bewegen is goed en gezond, maar niet altijd vanzelfsprekend als je een aangeboren hartafwijking hebt. Voor sommige mensen is het een grote uitdaging om een passende sport te vinden. Daarbij komt de vraag wat eigenlijk allemaal kan en mag met een aangeboren hartafwijking. Ouders maken zicht veel zorgen over hun kind, is sporten gevaarlijk en hoe komt mijn kind mee met de gymles op school? Ook voor volwassenen is het soms best lastig om in te schatten wat verantwoord is en wat niet.

Bewegen heeft een positief effect op kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Op deze pagina vind je diverse informatie over sporten en bewegen met een aangeboren hartafwijking.

Blogs & ervaringsverhalen

Hoe start je met sporten en bewegen? Hoe zorg je ervoor dat je fit bent met een aangeboren hartafwijking? Krijg je meer energie door sporten? Diverse patiënten houden een blog bij en schrijven hoe ze omgaan met sporten en bewegen en een aangeboren hartaandoening.

Sporten en bewegen met een hartafwijking

Bewegen is altijd en voor iedereen belangrijk. Sporten en bewegen zorgt onder andere voor meer spierkracht, een betere conditie, een gezonde levensstijl en een betere nachtrust.

Onderzoek & Revalidatie

Wat zeggen de specialisten over sporten en bewegen met een aangeboren hartafwijking? Kan je bijvoorbeeld duiken met een aangeboren hartafwijking?

Organisaties

Verschillende organisaties houden zich bezig met voeding voor mensen met een aangeboren hartafwijking, zoals sondevoeding, de hartstichting en het voedingscentrum.

Agenda van activiteiten

Datum/Tijd Evenement
20 januari 2024
14:00 - 17:00
Nieuwjaarsborrel Hart Cor en de PAH

Verhalen over sporten en bewegen

Blog 46 van Jetske: Ga je niet te hard?

Wanneer ga je als hartpatiënt te hard? Voel jij je eigen grenzen aan? Inmiddels durf ik voor mijzelf te zeggen dat ik heel goed mijn eigen grenzen aanvoel en deze ook aangeef. Toch denkt mijn omgeving daar soms nog anders over. Zij vinden dan dat ik te hard ga. Maar...

Magazine levensverhalen (jong)volwassenen

"Laat deze verhalen een voorbeeld voor iedereen zijn" Kimberley Wenas (jongvolwassene met een aangeboren hartafwijking) heeft zaterdag 11 november het magazine met levensverhalen van (jong)volwassenen in ontvangst genomen. Haar cardioloog Annemien van den Bosch...

Blog 41 van Jetske: Mijn hartafwijking en zwangerschap

Een gevoelig onderwerp Ik heb getwijfeld of ik hierover zal schrijven. Enerzijds omdat het een gevoelig onderwerp is, anderzijds omdat het nog niet in gang is gezet. Maar afgelopen week deelde ik op mijn eigen instagram hier wat over en mijn Dm stroomde vol. Ook de...