Selecteer een pagina

Home » Sporten en bewegen

Sporten en bewegen

Bewegen is goed en gezond, maar niet altijd vanzelfsprekend als je een aangeboren hartafwijking hebt. Voor sommige mensen is het een grote uitdaging om een passende sport te vinden. Daarbij komt de vraag wat eigenlijk allemaal kan en mag met een aangeboren hartafwijking. Ouders maken zicht veel zorgen over hun kind, is sporten gevaarlijk en hoe komt mijn kind mee met de gymles op school? Ook voor volwassenen is het soms best lastig om in te schatten wat verantwoord is en wat niet.

Bewegen heeft een positief effect op kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Op deze pagina vind je diverse informatie over sporten en bewegen met een aangeboren hartafwijking.

Blogs & ervaringsverhalen

Hoe start je met sporten en bewegen? Hoe zorg je ervoor dat je fit bent met een aangeboren hartafwijking? Krijg je meer energie door sporten? Diverse patiënten houden een blog bij en schrijven hoe ze omgaan met sporten en bewegen en een aangeboren hartaandoening.

Sporten en bewegen met een hartafwijking

Bewegen is altijd en voor iedereen belangrijk. Sporten en bewegen zorgt onder andere voor meer spierkracht, een betere conditie, een gezonde levensstijl en een betere nachtrust.

Onderzoek & Revalidatie

Wat zeggen de specialisten over sporten en bewegen met een aangeboren hartafwijking?

Organisaties

Verschillende organisaties houden zich bezig met voeding voor mensen met een aangeboren hartafwijking, zoals sondevoeding, de hartstichting en het voedingscentrum.

Agenda van activiteiten

Datum/Tijd Evenement
15 april 2023
09:30 - 12:30
Centrumbijeenkomst Wilhelmina kinderziekenhuis Utrecht

Verhalen over sporten en bewegen

Blog Jetske (11): Behalen van goede voornemens

Behaal je goede voornemens en kijk trots terug op 2023Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: Ik geloof niet in goede voornemens.Nu vraag je je misschien af waarom ik dan een blog schrijf over het behalen van je goede voornemens. Wel dat heeft de volgende...

Blog Jetske (4): Een ijskoude overwinning

Moet ik een ijsbad sessie met mijn hartklachten wel doen?Sinds juni volg ik coaching van een business coach. Een van de onderdelen bij de coaching is een ijsbad sessie, maar als je dit opzoekt dan lees je vaak de waarschuwing dat je met hartklachten dit beter niet kan...

Blog Jetske (3): Damloop by night

Rennen voor Hart4onderzoek“Ja hoor leuk!! Ik doe mee!” Zei ik enthousiast toen Dayenne mij vroeg om de damloop by night te rennen voor hart4onderzoek. Op dat moment zat ik nog heerlijk in Uganda en wist ik dat ik in augustus weer in Nederland was. In Uganda was ik...