Selecteer een pagina

Home » Recept: Tagliatelle met biefstuk

Recept: Tagliatelle met biefstuk

Een gezonde keuze met weinig zout

Op zoek naar een heerlijk en gezond gerecht dat zowel je smaakpapillen prikkelt als je hart gezond houdt? Dit recept van Heart Healthy Food biedt precies dat! Met biologische volkoren tagliatelle, sappige cherrytomaten en malse biefstuk, gecombineerd met de rijke smaak van pesto Rosso en verse basilicum, zet je snel een voedzame en smaakvolle maaltijd op tafel. Dit gerecht is niet alleen makkelijk te bereiden, maar het is ook een feest voor de zintuigen. Proef de balans van gezonde ingrediënten en geniet van elke hap. Eet smakelijk!

Recept voor 1 persoon

Ingrediënten:
100 gram biologische tagliatelle volkoren
1 eetlepel ongezouten roomboter
100 gram biefstuk
125 gram cherrytomaten
1 eetlepel pesto Rosso
6 blaadjes verse basilicum

Zo maak je het:
1. Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2. Verhit in een kleine koekenpan de boter.
3. Leg zodra het schuim is weggetrokken, de biefstuk in de pan en bak op hoog vuur 1 minuut.
4. Zet het vuur lager en nog 1-2 minuten tot het vlees vanbinnen rosé is.
5. Leg de biefstuk op de snijplank bestrooi met peper naar smaak en laat even rusten in aluminium folie.
6. Halveer ondertussen de tomaatjes en bak in het overgebleven vet 2 minuten.
7. Giet de tagliatelle af en bewaar 2 eetlepels kookvocht.
8. Roer in een kom de pesto met het kookvocht goed los.
9. Meng de pasta met pesto en breng op smaak met peper naar eigen smaak.
10. Schep de tomaatjes er rustig door en verwarm het nog een beetje als dit moet.

Halveer de biefstuk en snij deze in plakjes.
Doe de tagliatelle in een diep bord en leg de biefstuk plakjes er bovenop.
Scheur de basilicum boven de pasta en dan is het klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

❣️ Zoutgehalte is 0,17 gram ❣️

Dit is een recept van Hearth Healthy Food

Laatste nieuws