Selecteer een pagina

Home » Uitnodiging 7e ‘Utrecht Sessions’ over Aangeboren Hart Afwijkingen: De aortaboog

Uitnodiging 7e ‘Utrecht Sessions’ over Aangeboren Hart Afwijkingen: De aortaboog

De afdeling kindercardiologie van het WKZ en congenitale cardiologie van het UMC Utrecht organiseren voor de 7e keer de ‘Utrecht Sessions’ over aangeboren hartafwijkingen. Dit jaar vindt het congres plaats van donderdag 6 februari tot en met zaterdag 8 februari 2020, met als onderwerp afwijkingen aan de aortaboog.

In 1628 heeft de Engelse arts William Harvey voor het eerst de bloedcirculatie correct beschreven met het aantonen van de haarvaten, de connectie tussen de slagaders en de aders. Een belangrijk onderdeel van deze circulatie, de aorta, is het onderwerp van dit symposium.

Een breed spectrum van afwijkingen zal aan bod komen, variërend van rechter aortabogen, vaatringen, coarctatie van de aorta tot aortabooghypoplasie, van ongeboren baby tot volwassen leeftijd.

De eerste dag van het congres (donderdag 6 februari) is Nederlandstalig; deze dag is bedoeld voor ouders, volwassenen, verwijzers en zorgpartners. Op 7 en 8 februari zal een internationaal Engelstalig symposium plaatsvinden waarvoor apart ingeschreven kan worden. Met een fraaie lijst van nationale sprekers voor de donderdag zijn we er zeker van dat we ook dit jaar weer een interessant en leerzaam symposium kunnen neerzetten. De PAH is op donderdag 6 februari aanwezig met een stand.