Selecteer een pagina

Home » Vakantie organisaties

Vakantie organisaties

Heartvilla

Stichting Heartbeat beschikt over 2 vakantiehuizen. In deze vakantiehuizen kunnen gezinnen met een jonge hartpatiënt een fijne en ontspannen tijd doorbrengen. De heartvilla Otterlo staat op het Europarcs Park De Zanding vlakbij de bossen en de zanverstuivingen. In Winterberg staat de tweede heartvilla en ligt dichtbij de piste waar de kinderen skiles kunnen volgen. Ook is Winterberg een mooie plek om in de zomer te bezoeken.

Het is mogelijk om een keer kosteloos gebruik te maken van de heartvilla. Op de website van Stichting Heartbeat kan je alle informatie vinden en je aanmelden voor een vakantie in de Heartvilla.

Atlas van zorg en vakantie

Het is voor mensen met een chronische ziekte niet altijd vanzelfsprekend om zorgeloos op vakantie gaan. Steeds meer vakantieaccommodaties, reisorganisaties en andere mooie initiatieven maken het mogelijk dat reizen voor mensen met een chronischie aandoening of een beperking mogelijk is.

De Atlas van Zorg & Vakantie is een online wegwijzer in de wereld van aangepaste vakanties in binnen- en buitenland. Op de website vind je een overzicht van rolstoelvriendelijke vakanties en aangepaste accommodaties. Aangegeven wordt of de locatie rolstoelvriendelijk is, of er hulpmiddelen aanwezig of te regelen zijn en of er zorg aanwezig is of of dit te regelen valt.
Op de websit vind je geschikte locaties in Nederland, Europa en voor verre bestemmingen.

Hartenweek

Stichting Hartenweek zorgt ervoor dat mensen met een aangeboren hartafwijking en een verstandelijke beperking een onvergetelijke, gezellige en fijne vakantieweek hebben. Tijdens de vakantieweek gaat er een medisch team en  een grote staf mee. Dit zijn allemaal vrijwilligers. Elke vrijwilliger begeleidt gedurende de vakantieweek 1 of 2 deelnemers. In de Sinus is een Hartenweek verschenen over de Hartenweek.

Meisje in rolstoel samen met ouders op vakantie naar toegankelijke bestemming

Eelke droomt

Eelke zit in een rolstoel en op haar website deelt ze bijzondere, rolstoeltoegankelijke hotels, b&b’s en vakantiewoningen. Ze vindt het belangrijk dat het gezellige, leuke inrichting en luxe plekken zijn. Geen kamers die op ziekenhuizen lijken, geen grote ketens langs de snelweg. Met haar website wil ze het voor mensen in een rolstoel makkelijker maken om een bijzonder leuke én toegankelijke locatie te vinden die precies bij jou past. Neem een kijkje op haar website www.eelkedroomt.nl of volg haar op instagram. Ben je zelf op een fijne rolstoelvriendelijke plek geweest? Ze hoort graag je tip!

Zeilen met Sailwise

Zeilvakantie met beperking

Sailwise organiseert aangepaste zeilvakanties voor mensen met een beperking. Of dit nu een lichamelijke beperking is of een chronische aandoening. Bij Sailwise kan iedereen meedoen. Op verschillende locaties in Nederland kan je kennis maken met zeilen. Op aangepaste boten en met genoeg begeleiding ga je het water op. Sailwise zorgt ervoor dat mensen met een lichamelijke, verstandelijke beperking of chronische aandoening zorgeloos kunnen zeilen. 

Zeilen met leeftijdsgenoten

Speciaal voor kinderen met een aangeboren hartafwijking tussen de 7 en 16 jaar organiseert Stichting Hart en Zeil een zeilweekend. Tijdens het weekend maken de kinderen kennis met zeilen en staat plezier en gezelligheid voorop.