Een goede balans vinden tussen vrije tijd en werk is heel belangrijk.
In principe is vakantie en vrije tijd voor iedereen fijn. Wat doet deze vrij invulbare tijd met je? Als je tijd hebt voor jezelf, wat doe je dan? Heb je hobby’s of een passie? En waar haal je de energie vandaan? Hoe combineer je het met werk en gezin?
Vakantie, daar kan je zo aan toe zijn. Het ene jaar wat meer dan het andere. De ene persoon kan spontaan besluiten om spullen te pakken en te vertrekken, een andere zal veel meer voorbereidingen moeten treffen. Dat is voor iedereen anders.
Lukt het je om te genieten op vakantie of ben je veel met je hartafwijking bezig of met de hartafwijking van je kind?
Wat moet je allemaal regelen voor je kan vertrekken, zoals informatie over ziekenhuizen in het buitenland, genoeg medicatie etc. Welke bestemmingen kan je naar toe, moet je rekening houden met hoogte of warme landen?
Op deze pagina vind je verhalen van ouders en van volwassenen met een aangeboren hartafwijking over vakantie en vrije tijd. Het zoeken naar balans vinden komt in veel verhalen terug en is herkenbaar voor veel ouders en (jong)volwassenen. Ook geven we je tips voor als je op vakantie wilt. Waar moet je rekening houden en welke praktische zaken moet je niet vergeten te regelen.
Op vakantie met een aangeboren hartafwijking
Vakantie is goed voor iedereen (in principe) Zorg wel dat je goed voorbereid bent. Neem een kijkje bij de de tips. Je vindt er algemene tips die je helpen bij de voorbereiding, praktische tips, filmpjes van Kris Krokodil , tips voor vakantie in de bergen of als je wil gaan duiken. Lees meer >>
Reisorganisaties voor mensen met een aangeboren hartafwijking
Hier kan je organisaties vinden die verschillende vakanties aanbieden voor mensen met een aangeboren hartafwijking van actieve tot relaxte vakanties er is veel mogelijk. Denk hierbij aan organisaties als HeartVilla van Stichting Heartbeat, Sailwise, Hartenweek en stichting Hart en Zeil. Lees meer >>
Ervaringsverhalen vakantie en vrije tijd
Recht op een overlijdensrisicoverzekering
Mijn ervaring met een overlijdensrisico verzekering
Mijn naam is Nanda, 25 jaar oud. Sinds mijn geboorte ben ik onder behandeling in het LUMC voor mijn aangeboren hartafwijking ‘Tetralogie van Fallot’. Hiervoor moet ik jaarlijks voor controle in het ziekenhuis komen. Negen jaar geleden is er een aantal fouten bij mijn hart hersteld en heb ik ook een kunstklep gekregen, omdat deze niet goed sloot. Deze zal in de toekomst vervangen moeten worden maar op dit moment is alles gelukkig stabiel.
Wandelen Amsterdamse bos
De kracht van wandelen: Gezondheid, gezelligheid en verbinding
Als volwassene (56 jaar) met een aangeboren hartafwijking weet ik hoe fijn en goed het is om in beweging te blijven. Wandelen. Zelf doe ik dat dagelijks met één van onze honden. In een rustig tempo zodat ik het met plezier lang genoeg vol kan houden om ook hondlief aan z’n trekken te laten komen. Soms kom ik anderen tegen, vaak met honden. Mensen van verschillende leeftijden en pluimage. Het is daarbij ook één van de manieren waarop ik leuke nieuwe mensen heb leren kennen.
Heartbeats
Het platform voor vrouwen met een hart- of vaatziekte
Het aantal toenemende aantal mensen dat moet leven met hart- of vaatziekte neemt explosief toe! Dat vraagt om een vernieuwende aanpak en blik! Cardiologen van de Ludwig Kliniek en ervaringsdeskundige Maxine Bosman hebben daarom een brug geslagen en gezamenlijk een nieuw patiëntenplatform opgericht.
Agenda van activiteiten
Datum/Tijd | Evenement |
---|---|
7 december 2024 11:00 - 12:30 |
Samen wandelen met hartpatiënten en cardioloog
Restaurant de Bosbaan, Amstelveen |
18 januari 2025 10:00 - 13:15 |
Centrumbijeenkomst WKZ Utrecht |
8 februari 2025 10:00 - 13:00 |
Centrumbijeenkomst Radboud UMC/Erasmus MC |