Selecteer een pagina

Een goede balans vinden tussen vrije tijd en werk is heel belangrijk.

In principe is vakantie en vrije tijd voor iedereen fijn. Wat doet deze vrij invulbare tijd met je? Als je tijd hebt voor jezelf, wat doe je dan? Heb je hobby’s of een passie? En waar haal je de energie vandaan? Hoe combineer je het met werk en gezin?

Vakantie, daar kan je zo aan toe zijn. Het ene jaar wat meer dan het andere. De ene persoon kan spontaan besluiten om spullen te pakken en te vertrekken, een andere zal veel meer voorbereidingen moeten treffen. Dat is voor iedereen anders.
Lukt het je om te genieten op vakantie of ben je veel met je hartafwijking bezig of met de hartafwijking van je kind?

Wat moet je allemaal regelen voor je kan vertrekken, zoals informatie over ziekenhuizen in het buitenland, genoeg medicatie etc. Welke bestemmingen kan je naar toe, moet je rekening houden met hoogte of warme landen?

Op deze pagina vind je verhalen van ouders en van volwassenen met een aangeboren hartafwijking over vakantie en vrije tijd. Het zoeken naar balans vinden komt in veel verhalen terug en is herkenbaar voor veel ouders en (jong)volwassenen. Ook geven we je tips voor als je op vakantie wilt. Waar moet je rekening houden en welke praktische zaken moet je niet vergeten te regelen.

Op vakantie met een aangeboren hartafwijking

Vakantie is goed voor iedereen (in principe) Zorg wel dat je goed voorbereid bent. Neem een kijkje bij de de tips. Je vindt er algemene tips die je helpen bij de voorbereiding, praktische tips, filmpjes van Kris Krokodil , tips voor vakantie in de bergen of als je wil gaan duiken. Lees meer >>

Reisorganisaties voor mensen met een aangeboren hartafwijking

Hier kan je organisaties vinden die verschillende vakanties aanbieden voor mensen met een aangeboren hartafwijking van actieve tot relaxte vakanties er is veel mogelijk. Denk hierbij aan organisaties als HeartVilla van Stichting Heartbeat, Sailwise, Hartenweek en stichting Hart en Zeil. Lees meer >>

Ervaringsverhalen vakantie en vrije tijd

Zwangerschapsverhaal hartpatiënt Jetske

20 weken echo: Jongen of meisje?

Misschien wel de meest spannende echo hadden wij in februari.
Ondanks de spanning had ik er vooral heel veel zin in. Eerlijk alle voorgaande echo’s waren goed dus dit gaf mij een goed gevoel. Ik was vooral benieuwd naar het geslacht van het kind.

Zwangerschapsverhaal hartpatiënt Jetske

Belangrijke 13-weken echo

In januari stond de 13 weken echo op de planning. Dit is een van de meest belangrijke echo’s. Het is een voorbode op de 20 weken echo.
Tijdens deze echo meten ze alles van het kind. Het hart, de nieren, de hersenen maar ook de lengte van armen, benen rug etc.

Blog Tom

Gezondheidsbalans als nieuwe sportdiscipline

Als het balanceren van je fysieke en mentale gezondheid een officiële Olympische discipline was, zou ik geen moment verbaasd zijn als iemand met een aangeboren hartafwijking zich als absolute titelkandidaat naar voren schuift. Ik zie het al helemaal voor me in een energiek sportcommentaar: “Daar gaat onze kampioen! Hij dribbelt met indrukwekkende precisie langs de obstakels van stress, maakt een perfecte sprong over de kloof van vermoeidheid, en voert een magistrale draai uit om de grillige fysieke uitdagingen te ontwijken. Een fenomenale prestatie die zeker goud waard is!”.

Agenda van activiteiten

Datum/Tijd Evenement
5 april 2025
11:00 - 12:30
Wandeling Amsterdamse bos
Restaurant de Bosbaan, Amstelveen
13 mei 2025
20:00 - 20:45
Algemene Ledenvergadering (ALV)
18 mei 2025
14:30 - 17:30
Boogschieten met Hartcor en de PAH
17 augustus 2025
00:00
Kaartenactie: Hart voor elkaar