Selecteer een pagina

Home » Voeding

Voeding

Eten is belangrijk. Het levert energie en ondersteunt je lichaam. Maar het moet ook lekker zijn. Er wordt veel aandacht gegeven aan voeding, wat is goed en minder goed voor je. Gezien het feit dat steeds meer mensen te zwaar zijn, is het begrijpelijk dat voeding veel aandacht krijgt.

Wat kan je met voeding doen als je een aangeboren hartafwijking hebt? Wat als eten niet vanzelf gaat? Wat zeggen de artsen over het thema voeding?

Op deze pagina vind je blogs en ervaringsverhalen, tips over gezonde voeding en informatie voor als eten moeizaam gaat.

Blogs & ervaringsverhalen

Op het wereldwijde web kan je veel informatie vinden over voeding en een gezonde leefstijl. Er zijn ook specifieke blogs gericht op mensen met een hartaandoening.

Voeding kinderen

Soms verloopt eten voor kinderen met een aangeboren hartafwijking moeizamer. Wat kan je doen en waar kan je hulp zoeken?

Organisaties

Verschillende organisaties houden zich bezig met voeding voor mensen met een aangeboren hartafwijking, zoals sondevoeding, de hartstichting en het voedingscentrum.

voeding hartafwijking

Q & A

Naar aanleiding van de online bijeenkomst: In gesprek met…thema voeding met dr. H. Schipper (fellow cardioloog) is een Q&A gemaakt met vragen over voeding.

Agenda van activiteiten

Datum/Tijd Evenement
15 april 2023
09:30 - 12:30
Centrumbijeenkomst Wilhelmina kinderziekenhuis Utrecht

Verhalen over voeding

Blog Jetske (4): Een ijskoude overwinning

Moet ik een ijsbad sessie met mijn hartklachten wel doen?Sinds juni volg ik coaching van een business coach. Een van de onderdelen bij de coaching is een ijsbad sessie, maar als je dit opzoekt dan lees je vaak de waarschuwing dat je met hartklachten dit beter niet kan...

Verhaal Romy en Ronald

“We hebben zoveel steun gehad aan alle contacten die we hebben opgedaan” De zorgeloze zwangerschap van Romy en Ronald is op slag voorbij als ze tijdens de 20-weken echo horen dat zoontje Kay een aangeboren hartafwijking heeft. De artsen zien de linker hartkamer niet...

Verhaal Coby – Remo – Cas

“Voor altijd een herinnering dat hij twee operaties heeft doorstaan” In 2018 wordt Cas geboren, het zoontje van Coby en Remco is 8 pond, drinkt zijn flesjes leeg en slaapt goed. De schrik is dan ook groot wanneer de consultatiearts na drie maanden een hartruis hoort....