Selecteer een pagina

Home » Voeding

Voeding

Eten is belangrijk.

Het levert energie en ondersteunt je lichaam. Maar het moet ook lekker zijn. Er wordt veel aandacht gegeven aan voeding, wat is goed en minder goed voor je. Gezien het feit dat steeds meer mensen te zwaar zijn, is het begrijpelijk dat voeding veel aandacht krijgt.

Wat kan je met voeding doen als je een aangeboren hartafwijking hebt? Wat als eten niet vanzelf gaat? Wat zeggen de artsen over het thema voeding?

Op deze pagina vind je blogs en ervaringsverhalen, tips over gezonde voeding en informatie voor als eten moeizaam gaat.

Blogs & ervaringsverhalen

Op het wereldwijde web kan je veel informatie vinden over voeding en een gezonde leefstijl. Er zijn ook specifieke blogs gericht op mensen met een hartaandoening.

Voeding kinderen

Soms verloopt eten voor kinderen met een aangeboren hartafwijking moeizamer. Wat kan je doen en waar kan je hulp zoeken?

Organisaties

Verschillende organisaties houden zich bezig met voeding voor mensen met een aangeboren hartafwijking, zoals sondevoeding, de hartstichting en het voedingscentrum.

voeding hartafwijking

Q & A

Naar aanleiding van de online bijeenkomst: In gesprek met…thema voeding met dr. H. Schipper (fellow cardioloog) is een Q&A gemaakt met vragen over voeding.

Agenda van activiteiten

Datum/Tijd Evenement
30 september 2023
10:00 - 16:00
Landelijke contactdag
11 november 2023
15:00 - 18:30
Lancering project levensverhalen van (jong)volwassenen

Verhalen over voeding

Blog Jetske (31): Mijn ouders en ik

Mijn hartafwijking en mijn ouders Met mijn ouders heb ik het eigenlijk nooit over hoe mijn hartafwijking voor hen was. Ik vond het dan ook best wel spannend om hen de vragen te stellen. Tegelijkertijd was ik ook super benieuwd hoe dit voor hen was. Dat lees je in dit...

Lynn (2): De L… van Lekker eten

Lekker en bewust eten Lynn houdt van lekker eten en kent goede restaurantjes. Ze experimenteert met voeding en koken nu ze op zichzelf woont. Hoewel ze soms denkt aan vegetarisch worden, geniet ze nog steeds van vlees. Ze koopt lokaal vlees en eieren en probeert...

Blog Jetske (18): Bijna lente

Kijk jij ook zo uit naar de lente?? Ik wel. Sterker nog ik ben aan het aftellen. De winter vind ik het naarste seizoen wat er bestaat. Als er nooit meer winter zal zijn zal ik gelukkig zijn (afgezien van het klimaataspect natuurlijk) Even een opsomming wat er gebeurt...