Doe mee: Deel jouw ervaringen met de Wmo
Sinds tien jaar zijn gemeenten verantwoordelijk voor een groot deel van de ondersteuning voor mensen met een chronische aandoening/beperking. Ook sommige mensen met een aangeboren hartafwijking maken gebruik van een Wmo-voorziening. In de praktijk roept dit nog altijd vragen op: krijgen mensen de hulp die ze nodig hebben? Er zijn zorgen over bureaucratie, tekortschietende ondersteuning, gebrek aan kennis en grote verschillen tussen gemeenten. Tegelijkertijd geven gemeenten aan dat veel Wmo-gebruikers tevreden zijn met de hulp die zij ontvangen.
Is de Wmo toereikend?
Ieder(in) vindt het tijd om te onderzoeken of de Wmo voldoet voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Biedt de ondersteuning voldoende mogelijkheden om volwaardig mee te doen in de samenleving?
Jouw ervaring telt!
Heb jij in 2024 gebruik gemaakt van een Wmo-voorziening via de gemeente? Denk aan dagbesteding, individuele begeleiding, een hulpmiddel, woningaanpassing, huishoudelijke hulp of een vervoersvoorziening. Of heb je in 2024 een Wmo-voorzieing aanvraag ingediend?
Dan horen we graag jouw ervaring! Vul de vragenlijst in en help mee om de Wmo te verbeteren. Zowel positieve als negatieve ervaringen zijn welkom.
Wat gebeurt er met de uitkomsten?
De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de Wmo verder onder de loep te nemen. De overheid kijkt opnieuw naar de regeling, mede omdat door vergrijzing steeds meer ouderen hierop een beroep doen. Ieder(in) levert input voor dit meerjarige traject, zodat de Wmo beter aansluit bij de behoeften van mensen met een beperking of chronische ziekte.