Selecteer een pagina

Home » Zeilen met Stichting Hart en Zeil

Zeilen met Stichting Hart en Zeil

Weekend vol zeilen en plezier met kinderen met een aangeboren hartafwijking

 

Stichting Hart en Zeil is een organisatie die sinds 1992 een weekend vol zeilen en plezier voor kinderen met een aangeboren hartaandoening organiseert. Deze weekenden worden georganiseerd met vrijwilligers van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en vrijwilligers van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS). Het weekend bestaat uit twee dagen en één overnachting op het Starteiland in het Sneekermeer. Het weekend wordt gesponsord door diverse organisaties, is geheel gratis voor de deelnemende kinderen en bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 16 jaar.

Medische begeleiding

De medische begeleiding bestaat uit een groep artsen en verpleegkundigen. We streven er naar om in de groep artsen in ieder geval een cardioloog, kinderarts en anesthesist als begeleider te hebben en de groep verpleegkundigen zijn doorgaans werkzaam op de intensive care, cardiologie, hartbewaking, spoedeisende hulp of kinderafdeling.

Doel van het weekend

Het weekend heeft als doel kinderen kennis te laten maken met (wedstijd)zeilen en daarnaast om met elkaar een ontspannen en gezellig weekend te beleven. Naast het zeilen worden er andere activiteiten aangeboden zoals o.a. een disco avond.

Heeft u specifieke vragen kunt u contact opnemen met het bestuur van Stichting Hart en Zeil.