Selecteer een pagina

Home » Blogs

Blogs

Sporten en bewegen

Jetske

Mijn naam is Jetske en in 1991 werd ik geboren met een hartafwijking.
Daar waar sportte mij in eerste instantie werd afgeraden trok ik op mijn 21ste de stoute (hardloop) schoenen aan en begon ik met rennen. Mijn omgeving was bezorgd, bang dat ik te ver ging, maar ik was vooral bezig te kijken naar wat WEL kon!  Via deze video hoop ik jou te mogen inspireren ook te kijken naar wat WEL kan. Inmiddels ben ik afgestudeerd leefstijlcoach en ben ik mijn eigen bedrijf: Heart2start gestart met bijbehorende website: heart2start.nl Deze zal rond maart/april online komen. Met deze site wil ik samen met jou kijken naar wat WEL kan, en de fitste versie van jezelf te worden!! Want iedereen kan bewegen, zelfs met een hartafwijking!
Je kan Jektske volgen op Instagram.

Lynn

Lynn geeft een kijkje in haar leven met een aangeboren hartafwijking. Dit doet ze met humeur en een positieve blik. Ze heeft in januari een blog geschreven over haar goede voornemen om meer te sporten en te bewegen.
Ze is te volgen op instagram en facebook en heeft haar eigen website.

Maxine

Hart in Shape is de website van Maxine. Deze is speciaal opgericht voor volwassenen met een hart- en vaataandoening. Je vindt er ervaringsverhalen, tips voor een gezonde leefstijl, diverse recepten, tips voor bewegen, persoonlijke blogs en nieuws uit de media. Hart in Shape is ook op instagram te vinden en Maxine schrijft voor het ledenblad Sinus van de patiëntenvereniging.

Hartverslag

Tamara Aipassa, cardioloog en leefstijlcoach, houdt haar eigen website bij en beschouwt dit als verlengde van haar poli. Ze schrijft blogs, geeft praktische tips wat je bijvoorbeeld kan doen aan je zittende leefstijl en heeft een challenge van zit naar fit.

Topsporters

Yara van Kerkhof is een Nederlandse shorttrackster en geboren met een aangeboren hartafwijking. In 2022 doet ze mee aan de Olympische spelen in Japan. Over haar olympische droom praat Yara met Wilfried de Jong voor het programma Olympische dromen. Ze vertelt over haar hartafwijking en hoe haar kleine voeten tot iets heel groots leiden.  Je kan hier de aflevering terugkijken. Daarnaast heeft ze vlogs opgenomen waarin ze de kijker meeneemt in haar voorbereiding naar de spelen.