Selecteer een pagina

Gezonde leefstijl

Voor iedereen is een gezonde leefstijl belangrijk. Hierbij kan je onder andere denken aan gezonde voeding en wat dat met je doet. Gezonde voeding heeft ook te maken met cognitief gedrag.

Want waarom worden we aangetrokken door slechte voeding? Wat doet ons brein met de informatie waar we dagelijks mee worden geconfronteerd, zoals reclames, fastfoodketens of een buffet met ongezonde voeding.

Ook is gezonde voeding vaak prijstechnisch minder aantrekkelijk, zeker nu alles duurder wordt. Naast voeding is sporten & bewegen onontbeerlijk voor een gezonde leefstijl. Ben je daar bewust mee bezig? Voel je angst vanwege eventuele lichamelijke beperkingen? Merk je dat je tegen uitdagingen aanloopt? Zoek je hulp of heb je zelf bepaalde schema’s?

Wat zijn de do’s & don’ts voor bewegen met een aangeboren hartafwijking? Wellicht is trainen onder begeleiding handig? Welke sport(en) doe jij? Misschien zijn er sporten waar niet iedereen direct aan denkt, maar die heel goed beoefend kunnen worden.

Er zijn leefstijlcoaches die je helpen bij bewegen en voeding. Hebben jullie daar ervaring mee? Of zou je daar meer over willen weten? Wat zegt de wetenschap over gezonde voeding in combinatie met een aangeboren hartafwijking.

Een ander belangrijk onderwerp is stress, die ervaren we allemaal als gevolg van spannende gebeurtenissen of onvermogen. Hebben jullie problemen met slapen en hoe los je dit op? En het managen van stress, hoe is dit te regelen, en welke hulp en van wie is daarbij nodig. 

Leefstijl

Voeding

Je leest hier ervaringsverhalen over gezonde voeding maar krijgt ook tips voor moeilijke eters. Daarnaast worden verschillende organisaties uitgelicht die zich bezig houden met leefstijl en interessant kunnen zijn voor mensen met een aangeboren hartafwijking. >>

Groep is aan het sporten

Sporten & bewegen

Je leest hier ervaringsverhalen met het thema sporten en bewegen. Daarnaast worden tips gegeven voor sporten met een aangeboren hartafwijking. Wil je liever een onderzoek lezen? Deze vind je terug op deze pagina. >>

patient checkt op telefoon gegevens van hartslagmeter

Telemonitoring

Telemonitoring wordt ook wel telebegeleiding genoemd. Het is het begeleiden van patiënten op afstand. Patiënten krijgen meetapparatuur in huis. De arts houdt de gezondheid van de patiënt op afstand in de gaten. Door het thuis doen van metingen hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis.  Lees meer over Telemonitoring >>

Berichten en ervaringsverhalen: Leefstijl

Wandelen Amsterdamse bos

De kracht van wandelen: Gezondheid, gezelligheid en verbinding

Als volwassene (56 jaar) met een aangeboren hartafwijking weet ik hoe fijn en goed het is om in beweging te blijven. Wandelen. Zelf doe ik dat dagelijks met één van onze honden. In een rustig tempo zodat ik het met plezier lang genoeg vol kan houden om ook hondlief aan z’n trekken te laten komen. Soms kom ik anderen tegen, vaak met honden. Mensen van verschillende leeftijden en pluimage. Het is daarbij ook één van de manieren waarop ik leuke nieuwe mensen heb leren kennen.

Wandelen met hartpatiënten

Van vooroordeel naar groot succes

Wandelen met hartpatiënten, ik kan de titel niet heel sexy maken. En dat zorgde er ook voor dat ik in eerste instantie ging twijfelen over de activiteit.
Ik ga eerlijk met jullie zijn, vooraf had ik eigenlijk niet zo’n zin.

Heartbeats

Het platform voor vrouwen met een hart- of vaatziekte

Het aantal toenemende aantal mensen dat moet leven met hart- of vaatziekte neemt explosief toe! Dat vraagt om een vernieuwende aanpak en blik! Cardiologen van de Ludwig Kliniek en ervaringsdeskundige Maxine Bosman hebben daarom een brug geslagen en gezamenlijk een nieuw patiëntenplatform opgericht.

Agenda van activiteiten

Datum/Tijd Evenement
9 november 2024
10:00 - 18:00
Hartez-vous 2024
Hotel Van der Valk Breukelen, Breukelen